Dnes je streda, 19.september 2018, meniny má: Konštantín
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Ananás s čokoládovou penou

december 16, 2014 - 22:09
Svojim hosťom môžete ponúknuť aj tento jednoduchý netradičný dezert. Svieže, rýchle a chutné.
- 5 žĺtkov
- 50 g cukru
- 60 g horkej čokolády
- ananás
- 125 ml marsaly (talianske dezertné víno, nahradíme aj iným)
 
Postup:
Žĺtky s cukrom vymiešame v kovovej mise dopenista. Čokoládu najemno postrúhame, primiešame
do vajcovo-cukrovej peny a pridáme marsalu. Misku položíme nad hrniec s horúcou vodou a metličkou šľaháme, kým masa nezhustne. Dávame pozor, aby masa nezačala vrieť a žĺtky sa nezrazili. Ananás pokrájame na úhľadné kúsky (trojuholníkové rezy), naaranžujeme ich na taniere a efektne polejeme čokoládovou penou.
 
Dobrú chuť!
 
Zdroj a foto: red

- - Inzercia - -