Dnes je sobota, 22.september 2018, meniny má: Móric
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Banánová strieška

január 23, 2015 - 17:30
Chutnou banánovou strieškou nepokazíte žiadne posedenie.
Potrebné ingrediencie:
- 2 balíčky kakaových BB keksov,
- 1/2 litra mlieka,
- 1 balíček krémového prášku,
- 1 vrecúško vanilkového cukru,
- 250 g masla (alebo kvalitného margarínu),
- 150 g práškového cukru,
- čokoláda na varenie,
- 2 lyžice oleja,
- 3-4 banány,
- 1 pohár silnej uvarenej kávy
 
Postup:
Najprv pripravíme plnku: Zmlieka trochu odoberieme na rozmiešanie krémového prášku a vanilkového cukru, vlejeme do ostatného vriaceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme krém. Odstavíme a necháme vychladnúť. V miske vymiešame alebo vyšľaháme maslo (margarín) s cukrom a spojíme s vychladnutým krémom, až vznikne hladká plnka. Na pás alobalu (dlhý asi 70 cm) poukladáme tesne vedľa seba v troch radoch po 7 keksov (po dĺžke). Potrieme ich jemne kávou a polovičným množstvom krému. Na krém opäť uložíme rovnakú vrstvu keksov, tiež ich navlhčíme kávou a natrieme druhou polovicou krému. Na stredný pás uložíme rovné kusy celých olúpaných banánov. Pomocou alobalu bočné pásy keksov zdvihneme a spojíme do striešky, zabalíme a dáme do chladu stuhnúť. Čokoládu polámeme, pridáme olej a vo vodnom kúpeli roztopíme (nevaríme, poleva by zhrudkavela).Vychladený dezert rozbalíme, polejeme roztopenou čokoládou a po stuhnutí krájame na úhľadné rezy.
 
Dobrú chuť!
 
Zdroj: RED

- - Inzercia - -