Dnes je utorok, 25.september 2018, meniny má: Vladislav, Vladislava
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Burger z čiernej fazule bez mäsa

marec 03, 2015 - 11:02
Aj vy večne dostanete chuť na fastfood a hriešne sladkosti, keď sú vonku mínusové teploty? Netrápte sa! Vybrali sme pre vás zdravý a ľahký recept, s ktorými ľahko oklamete vaše ,,rozožraté” chuťové poháriky. A celkom bez ujmy na váhe.
 
  • 2 plechovky tmavej fazule,
  • 1 lyžica podrvených ľanových semienok,
  • 3 lyžice vody,
  • 1 paprička jalapeňo,
  • 2-4 strúčiky cesnaku,
  • 2 lyžice paradajkovej šťavy,
  • ½ šálky celozrnnej strúhanky,
  • 2 lyžičky rasce,
  • 1 ¼ lyžičky soli,
  • 1 vajce,
  • ¼ šálky cibule nakrájanej nadrobno
 
Postup
 
Jalapeňo zbavte jadierok a spolu s cesnakom rozmixujte na pastu, pridajte fazuľu z jednej plechovky a soľ. Poriadne rozmixujte. Potom pridajte polovicu zvyšnej fazule a len krátko pomixujte, aby ostali malé kúsky fazule v zmesi. V malej miske nechajte 5 minút napučať ľanové semienka s 3 lyžicami vody. Fazuľovú zmes dajte do väčšej misy, pridajte vajce, strúhanku, paradajkovú šťavu, cibuľu a ľan. Zmiešajte. Ak je zmes príliš riedka, pridajte strúhanku, ak je hustá, pridajte trocha vody. Nakoniec primiešajte zvyšnú fazuľu. Zo zmesi vyformujte 8 fašírok a ugrilujte z každej strany cca 5 minút a potom stále obracajte, kým nebudú mať zlatú farbu (cca 20 minút).
 
Dobrú chuť!
 
Zdroj a foto: RED
 

- - Inzercia - -