Dnes je piatok, 21.september 2018, meniny má: Matúš
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Sedlčanský Hermelín s brusnicami, jablkami a zázvorom

máj 05, 2016 - 17:17
Blíži sa leto a s ním aj grilovacia sezóna, preto si už teraz pripravte obľúbené recepty na gril. Dostane sa medzi ne aj Sedlčanský Hermelín s brusnicami?

4 porcie - príprava: 30 minút

Ingrediencie:

  • 4 ks Sedlčanského Hermelínu na gril s brusnicami (1 balenie)
  • brusnicová omáčka (je súčasťou balenia)
  • 1 jablko
  • Kúsok čerstvého zázvoru
  • 2 vetvičky rozmarínu

Časť rozmarínu a zázvoru nasekajte nadrobno a bylinky zmiešajte s brusnicovou omáčkou. Sedlčanský Hermelín spolu s nakrájaným jablkom, zázvorom a kúskom rozmarínu zabaľte do alobalu. Grilujte približne 8 minút. Po rozbalení prelejte pripravenou brusnicovou omáčkou a ihneď podávajte.

hermelin_s_brusinkami_jablky_a_zazvorem.jpg

Foto: 
Sedlčanský Hermelín
 

Najprv si pripravte bylinky do brusnicovej omáčky – časť rozmarínu a časť zázvoru si nasekajte nadrobno a zamiešajte do omáčky. Jabĺčka spolu so zvyškom zázvoru taktiež nakrájajte na drobné kocky. Každý hermelín spolu s nakrájanými jablkami, zázvorom a kúskom rozmarínu starostlivo zabaľte do alobalu a dejte na rozpálený gril. Grilujte ich asi 8 minút. Keď hermelíny vyberiete z grilu, rozbaľte ich a každý prelejte zmesou brusnicovej omáčky s kúskami rozmarínu a zázvoru, ktorú ste si pripravili na začiatku a ihneď môžete podávať Vašim hosťom.  

- - Inzercia - -