Dnes je utorok, 25.september 2018, meniny má: Vladislav, Vladislava
Čas čítania
2 minutes
Zatiaľ prečítané

Užite si letnú grilovačku s originálnymi receptami!

júl 14, 2016 - 09:00
Chystáte grilovačku alebo záhradnú párty a vyberáte menu? Pochváľte sa chutnou novinkou! Palma pre vás pripravila niekoľko skvelých receptov, s ktorými zaručene zabodujete u rodiny i priateľov. Výnimočnú chuť šťavnatému grilovanému mäsu, zelenine a dokonca aj ovociu dodajú oleje Raciol s bylinkami. S výberovými bylinkovými repkovými olejmi môžete marinovať, grilovať, dochucovať teplé i studené jedlá – skrátka, experimentujte a užívajte si to najchutnejšie leto!

Kuracie špízy na pive s červenou cibuľou

Suroviny na 4 porcie:
2 strúčiky cesnaku
300 ml piva
60 ml medu
1 ČL dijonskej horčice
60 ml sójovej omáčky
čierne mleté korenie
4 kuracie prsia nakrájané na kocky
3 červené cibule
1 PL Raciol chilli, paradajky, bazalka
petržlenová vňať na posypanie

Postup:
Z piva, medu, horčice, sójovej omáčky, oleja a korenia si urobte marinádu. Pridajte kuracie prsia a marinujte ideálne cez noc.
Červenú cibuľu nakrájate na štvrtinky a striedavo napichujte s marinovaným mäsom na grilovaciu ihlicu. Grilujte z každej strany a počas grilovania potierajte marinádou. Grilujte, pokiaľ mäso nie je dobre opečené. Na záver posypte nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou.

kuracie_spizy_2.jpg

Foto: 
Palma


Grilované steaky

Suroviny na 4 porcie:
4 steaky (ideálne hovädzia roštenka)
soľ, korenie
rozmarín
Raciol chilli, paradajky, bazalka

Postup:
Na grilovacej platni rozpáľte olej, pridajte vetvičku rozmarínu a vložte mäso. Grilujte z každej strany pár minút, kým mäso nechytí kôrku a je upečené podľa vašej chuti.
Na záver osoľte a okoreňte, nechajte chvíľu odstáť a podávajte.

steak_2.jpg

Foto: 
Palma


Domáca pizza na grile

Suroviny na 4 porcie:
300 g hladkej múky
¾ PL soli
1 PL sušeného droždia
250 ml vody
1 PL oleja Raciol bazalka
1 PL medu
250 ml paradajkovej omáčky
syr a bylinky podľa chuti

Postup:
Zmiešajte suché suroviny a postupne primiešajte vodu, olej a med. Vypracujte hladké cesto, ktoré necháte vykysnúť v miske prikrytej čistou utierkou asi 30 minút.
Cesto rozdeľte na 4 časti a natenko vyvaľkajte. Ugrilujte z jednej strany, potom cesto obráťte, natrite paradajkovou omáčkou, pridajte syr a grilujte do chrumkava.
Pred podávaním môžete pokvapkať ešte olejom a dochutiť čerstvými bylinkami, napríklad bazalkou.

grilovana_pizza_1.jpg

Foto: 
Palma


Grilovaný hamburger so slaninkou a modrým syrom

Suroviny na 4 porcie:
4 x 150 g mletého hovädzieho mäsa (ideálne krk)
1 PL worchestrovej omáčky
1 PL dijonskej horčice
4 žemle
8 plátkov slaniny
4 PL majonézy alebo bieleho jogurtu
150 g syra s modrou plesňou
1 cibuľa
pár listov čerstvého šalátu
1 PL Raciol, paradajky, cesnak, bazalka
soľ, čierne mleté korenie

Postup:
Zmiešajte mleté mäso s worchestrovou omáčkou, horčicou a čiernym mletým korením. Z mäsa vytvarujte hamburgre, a tesne pred grilovaním ich osoľte. Grilujte na troche oleja na grilovacej platni z jednej aj z druhej strany. Keď mäso obrátite na druhú stranu, vrch hamburgeru posypte nastrúhaným syrom s modrou plesňou.
Zvlášť ugrilujte slaninku, krúžky cibule a hamburgerovú žemľu.
Spodnú polovicu žemle natrite majonézou, dajte mäso, potom cibuľku, slaninu a nakoniec list šalátu. Prikryte vrchnou polovicou žemle a podávajte.

burger_1.jpg

Foto: 
Palma

Grilovaná zelenina so syrom halloumi

Suroviny na 4 porcie:
1 baklažán
2 stredne veľké cukety
1 žltá paprika
1 červená paprika
250 g syru halloumi (alebo iný syr na grilovanie)
pár lístkov čerstvej bazalky
olej Raciol bazalka

Na bazalkové pesto:
100 g čerstvej bazalky
60 g parmezánu
30 píniových orieškov
2 strúčiky cesnaku
80 ml oleja Raciol bazalka
soľ

Postup:
Zeleninu nakrájajte na rovnako hrubé kolieska a ugrilujte z každej strany. Syr nakrájajte na plátky a tiež ugrilujte z každej strany.
V mažiari spolu podrvte bazalku, píniové oriešky a cesnak. Pridajte nastrúhaný parmezán a zalejte olejom.
Ugrilovanú zeleninu a syr dajte na tanier, pokvapkajte pestom, ozdobte čerstvou bazalkou a pokvapkajte olejom.

- - Inzercia - -