Dnes je pondelok, 21.október 2019, meniny má: Uršuľa
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Ajurvéda na každý deň

jún 21, 2016 - 18:06
V tradičnej indickej medicíne je kľúčom k zdraviu dobré trávenie. Základom je jesť vždy len prírodné, doma pripravené jedlá, ktoré sú v súlade s konštitúciou človeka podľa ajurvédy a zároveň v harmónii so zmenami okolitého prostredia. Len tak môže byť telo v rovnováhe. Tradičné ajurvédske postupy sú zároveň veľmi príjemným doplnkom západnej medicíny, pretože dokážu prinavrátiť rovnováhu organizmu ešte pre prepuknutím choroby.

Ak vám záleží na zdraví, kniha Ajurvéda na každý deň je tu práve pre vás:

•   Zaujíma vás, ako v priebehu jednotlivých ročných období zmeny počasia ovplyvňujú vaše telo a chuť do jedla?

•   Radi by ste zistili, ako môžete prispôsobiť svoj jedálny lístok nielen každému ročnému obdobiu, ale aj tomu, aký ste ajurvédsky typ?

•   Túžite sa naučiť variť chutné, pestré a výživné jedlá, ušité na mieru v súlade s ajurvédskou múdrosťou?

•   Chcete získať praktické odporúčania v oblasti životného štýlu, starostlivosti o telo, plánovania jedál a tipov pre zdravie?

V tom prípade určite siahnite po knihe Ajurvéda na každý deň, ktorá vám prináša odpovede na všetky tieto otázky.

Kate O’Donnellová je učiteľkou aštanga jogy, certifikovanou ajurvédskou poradkyňou a odborníčkou na ajurvédsku jogu. Učí na škole ajurvédy Kripalu School of Ayurveda. Taktiež vedie školenia ajurvédy a zdravia v rámci programu Ayurvedic Health Education.

Ajurvéda je staré indické učenie o zdraví a spôsob na pochopenie rovnováhy a nerovnováhy v organizme. Umožňuje nám zastaviť postup ochorenia riešením jeho príčin v ranom štádiu. Ajurvéda na každý deň zbavuje túto starovekú vedu tajomstva, ktorým je opradená a ktoré často bráni jej využívaniu.

To je škoda, lebo ajurvéda má na každý problém nejaké alebo aspoň čiastočné riešenie. Podľa nej cesta k dobrému zdraviu vedie cez dobré trávenie a výživu. Strava, ktorú prijímame, tvorí telesné tkanivá. Prístup a vnútorné nastavenie, ktoré si prinášame k stolu, zase prispievajú k schopnosti organizmu tráviť a asimilovať živiny z potravy.
Ak si už pri výbere potravín a príprave jedla uvedomíme, čo naše telo potrebuje, a budeme k nemu pristupovať láskavo, určite sa to časom prejaví aj na našom zdraví.

- - Inzercia - -