Dnes je streda, 21.november 2018, meniny má: Elvíra
Čas čítania
2 minutes
Zatiaľ prečítané

Chuť Stredomoria po celý rok

jún 24, 2016 - 22:30
Chutné cestoviny, paradajky dozreté pod horúcim stredomorským slnkom či sardinky priamo z Jadranského mora... Preneste si aj vy do kuchyne atmosféru stredomorskej kuchyne a užite si ju kedykoľvek v roku!

Nechajte sa inšpirovať jedným zo troch skvelých a nenáročných receptov, v ktorých si určite každý vyberie ten svoj pravý! Ak ste milovníkom rýb, lahkých polievok  a cestovýn, tak si tieto jedlá zamilujete.

Bruschetta so sardinkami

bruschetta.jpg

Foto: 
podravka

ZLOŽENIE:

 

  • bageta (plátky chleba),
  • 30 ml olivového oleja,
  • 1 balenie Podravka krájaných paradajok (390 g),
  • 50 g rukoly,
  • 3 konzervy Eva jadranských sardiniek v rastlinnom oleji (3 x 115 g),
  • 3 čajové lyžičky kapár,
  • 3 strúčiky cesnaku,
  • petržlenová vňať,
  • soľ,
  • čierne korenie.

 

PRÍPRAVA:

Bagetu nakrájame na plátky a jemne osmažíme. Pokvapkáme olivovým olejom. Pridáme 2 lyžičky krájaných paradajok, 2-3 lístky rukoly a sardinky. Pridáme niekoľko kapár a polejeme zmesou z nasekanej petržlenovej vňate, prelisovaného cesnaku a olivového oleja. Ochutíme soľou a korením.

Panzanella – osviežujúca polievka

panzanella_polievka.jpg

Foto: 
podravka

ZLOŽENIE:

 

  • 390 g Podravka krájaných paradajok s bazalkou a oreganom,
  • 1 zelená paprika (100 g),
  • 1 menšia uhorka (100 g),
  • 1 cibuľa (60 g),
  • 1 strúčik cesnaku,
  • 1 lyžica vínneho octu,
  • 3 lyžice extra panenského olivového oleja,
  • 200 ml Podravka pasírovaných paradajok,
  • 6 čiernych olív,
  • 1 lyžica kapár,
  • 2 lyžice malých lístkov bazalky,
  • opečené kocky chleba.

 

PRÍPRAVA:

Do mixéra vložíme krájané paradajky, nakrájanú zelenú papriku, nakrájanú ošúpanú uhorku, cibuľu, cesnak, ocot, olivový olej, pasírované paradajky a všetko dôkladne rozmixujeme. Na zriedenie pridáme vodu (približne 400 ml). Podľa potreby osolíme a okoreníme. Pred podávaním vychladíme v chladničke. Podávanie: podávame s nakrájanými olivami, kaparami, lístkami bazalky a na sucho opečenými kockami chleba.

Tip: na zintenzívnenie chuti môžete kapary rozmixovať priamo so zeleninou alebo pridať chilli papričky.

Cestovinový šalát s tuniakom

tuna_salat.jpg

Foto: 
podravka

ZLOŽENIE:

 

  • 200 g cestovín Podravka Fusilli,
  • 160 g EVA tuniaka v olivovom oleji,
  • 10 zelených olív plnených červenou paprikou,
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate,
  • 10 cherry paradajok,
  • 100 g majonézy,
  • 1 lyžica Podravka jemného kečupu,
  • 30 ml koňaku,
  • soľ,
  • korenie

 

PRÍPRAVA:

Cestoviny pripravíme al dente podľa návodu na obale. Nakrájame olivy, petržlenovú vňať a cherry paradajky, premiešame ich s uvarenými cestovinami a s tuniakom v olivovom oleji. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Z majonézy, kečupu a koňaku pripravíme dresing a prelejeme ním pripravené cestoviny.

Súťažte o skvelé ceny!

Kúpte si akýkoľvek výrobok od Podravky, zadajte údaje z pokladničného bloku do formuláru na stránke www.podravka.sk a hrajte o  111 skvelých cien! V hre sú dovolenky v Chorvátsku najnovšie telefóny iPhone 6, čítačky kníh či balíčky výrobkov Podravka. Súťaž prebieha od 1.5. 2016 do 30.6. 2016. Viac informácií na www.podravka.sk.

- - Inzercia - -