Dnes je pondelok, 25.jún 2018, meniny má: Olívia, Tadeáš
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Staňte sa kráľovnou grilovačky: Tieto dva rýchle tipy vás dostanú!

júl 29, 2016 - 19:00
Grilovanie sa stáva letným životným štýlom. Pripravujeme na roštoch najmä mäso, ryby a zeleninu, no ako príloha vynikajúco chutia aj rôzne druhy „zadymeného“ ovocia. Vyskúšajte niektorý z našich inšpiratívnych receptov – určite si získate obdiv na najbližšej grilovačke.

Grilovaný ananás

shutterstock_340564124.jpg

Foto: 
shutterstock


Ingrediencie: čerstvý ananás, trstinový cukor

Postup:

Ananás olúpeme, pozdĺžne prekrojíme a stred vykrojíme. Nakrájame na pozdĺžne kúsky a napichneme na ploské drevené paličky. Obalíme v trstinovom cukre a položíme na sálajúci gril. Počkáme, kým cukor skaramelizuje a potom obrátime na druhú stranu. Môžeme na 2 – 3 minúty prikryť. Pozor, aby nám cukor neprihorel.
Tip: Podávame so zmrzlinou, no takto upravený ananás chutí aj ku grilovanému mäsu.

Kukurica s bylinkovým maslom

shutterstock_110510930.jpg

Foto: 
Shutterstock


Ingrediencie:

lahôdková kukurica, soľ, 100 g masla, po 1 PL nasekanej petržlenovej vňate, pažítky a cibuľkovej vňate, 1 strúčik cesnaku, mleté biele korenie

Postup:

Kukuricu opláchneme, vysušíme, okoreníme, nastokneme na pevné špajdle a uložíme na sálajúci rošt. Tvrdšie klasy najprv do polomäkka povaríme v neosolenej vode. Klasy treba neustále obracať, aby zrnká neprihoreli.

Bylinkové maslo: Maslo necháme zmäknúť, primiešame bylinky, rozpučený cesnak a štipku soli. Dôkladne premiešame, pomocou fólie vytvarujeme valček a necháme stuhnúť. Teplú grilovanú kukuricu uložíme na tácku a jemne posypeme mletým bielym korením. Kúsky stuhnutého bylinkového masla napichneme na vidličku a potrieme ním klásky.
Tip: Do bylinkového masla možno namiesto pažítky či petržlenu použiť aj iné aromatické bylinky – šalviu, mätu, oregano, materinu dúšku a podobne.

- - Inzercia - -