Dnes je sobota, 22.september 2018, meniny má: Móric
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Šéfkuchári radia, ako byť v kuchyni majstrom

august 08, 2016 - 08:43
Viete ako urobiť najlahodnejší hamburger, nadýchanú omeletu a dokonalo chrumkavé jedlo? Chcete ovládať triky, ktoré vedia tí najlepší šéfkuchári sveta? Poznáme tajomstvá, ktoré privedú vaše kuchárske umenie k dokonalosti.

 1. Aby mal BURGER dokonalý tvar, hoďte ho o pracovnú plochu (kuchynskú linku) a pomocou prstov ho jemne stlačte smerom do stredu. Vytlačíte tak z neho vzduchové bublinky a nenafúkne sa vám spätne do prapodivných rozmerov.

2. NEVYHADZUJTE zelené časti či už ide o petržlen alebo koriander. Bez váhania ho pridávajte do polievok, vývarov alebo dusenej zmesi počas varenia. Jedlu to dodá okrem skvelej chuti aj neodolateľnú vôňu. Pred použitím vám to odporúčame zviazať.

3.  Podobne je to aj s drevnatými stonkami, pred vhodením do hrnca zviažte a po uvarení stačí vytiahnuť.

4. Škrabka je základ!

apple-624156_1280.jpg

Foto: 
Pinterest

5. Soliť sa odporúča zvysoka, soľ sa lepšie rozprestrie. Šéfkuchár Jamie BISSONNET odporúča soliť v priebehu varenia, nie pred ani po varení.

6. Počuli ste už o krájaní systémom otáčania? Začnite takýmto spôsobom krájať zeleninu, údeniny alebo zemiaky. Stačí priložiť nôž šikmo k mrkve a po každom odkrojení ňou trošku pootočte. Pri tepelnej úprave sa spracuje rovnomerne a jedlo získa zaujímavú štruktúru. Pozrite sa ako na to.

Simply Ming: Roll Cutting Technique

Autor: 
Youtube

7. Šéfkuchár Dale Talde varuje, aby sme nikdy nezdvíhali pokrievku pri varení ryže. Po dovarení sa neodporúča zdvíhať pokrievku minimálne 10 minút. Vlhkosť sa prispôsobí a ryža na dne hrnca bude rovnako nadýchaná ako ryža, ktorá je navrchu.

8.  Pred tým, ako dáte hydinu do rúry, zviažte ju. Hydina bude rovnomernejšie prepečená a krehkejšia. Súvisí to s tým, že sa suchý vzduch nedostane do dutiny a mäsko sa tak rýchlo nevysuší.

9. Zoberte si príklad z našich starých mám a cesto na sušienky spracúvajte stále rukou, nie mixérom. Je potrebné zapracovať maslo do suchých ingrediencií. Šéfkuchár Elizabeth Falkner tvrdí, že sa to dá urobiť poriadne len a len rukou.

10. Vajcia rozbíjajte na rovnej ploche a nie o hranu nádoby. Zaručí vám to minimálnu šancu, že sa kúsok škrupinky dostane do jedla.

Zdroj: www.lifee.cz

- - Inzercia - -