Dnes je štvrtok, 16.august 2018, meniny má: Leonard
Čas čítania
2 minutes
Zatiaľ prečítané

Hotel Malvázia: Pravý zážitok z chuti

apríl 04, 2018 - 15:54
Nijaké polotovary a umelé suroviny, ale len to najlepšie od poctivých lokálnych výrobcov a dodávateľov. K tomu nápaditý, moderný dizajn a vznikne poézia na tanieri, ktorú vám v pohodovej atmosfére naservírujú v reštaurácii štvorhviezdičkového hotela Malvázia v srdci regiónu Záhoria.

Kuchyňa Malvázie vychádza prevažne zo slovenských a stredoeurópskych receptúr. Do veľkej miery je obohatená regionálnymi záhoráckymi špecialitami, ale aj jedlami pripravenými v súlade so zdravou výživou. „Orientujeme sa skôr na zdravšie jedlá, neservírujeme zákazníkom prebytočné kalórie a zároveň sa snažíme pripravovať jedlá bez príloh, aby si ich návštevníci mohli kombinovať a vybrať si to, čo majú skutočne radi,“ hovorí riaditeľka hotela Nina Cvopová.

Aj pri detskom menu sa kuchári riadia zdravými pravidlami, preto by ste medzi jedlami pre drobcov len márne hľadali vyprážané jedlá. Na svoj gastronomický zážitok si tu prídu aj návštevníci s potravinovými intoleranciami. „Snažíme sa vyjsť v ústrety každému, veď ponuka sa dá zákazníkovi ušiť na mieru. Vieme reagovať aj promptne, suroviny na prípravu jedál máme vždy pripravené aj pre návštevníkov s intoleranciou na lepok i laktózu,“ dodáva.

Výlet za dobrým jedlom

Pri otázke, na aké jedlo zákazníci najlepšie reagujú, sa riaditeľka hotela Malvázia len pousmeje. „Sto ľudí, sto chutí. No som rada, že k nám hostia radi znova zavítajú aj kvôli dobrej gastronómii. Pracujeme s výsostne čerstvými surovinami, nepoužívame žiadne polotovary, zákazníci si na to už zvykli a pravidelne sa sem vracajú. Napríklad jedna rodina od Nových Zámkov k nám chodí pravidelne len kvôli našej kulajde, ktorú máme na jedálnom lístku od samého začiatku. Zo strany hostí a zákazníkov je najväčší záujem práve o tradičné a domácke jedlá a potom sú to steaky, na ktoré je šéfkuchár Patrik Močol špecialista,“ dodáva.

Kuchársky tím zľava: šéfkuchár Patrik Močol, Sous chef Dominika Mullerová a kuchár Jozef Kurty

Mäso ako aj drvivá väčšina surovín, ktoré sa v kuchyni Malvázie spracovávajú, pochádza z produkcie lokálnych výrobcov a pestovateľov. Okrem originálnej ponuky á la carte majú návštevníci k dispozícii každý mesiac špeciálne sezónne menu. „V menu je sezónne predjedlo, polievka, hlavné jedlo a dezert. Zákazníci si ho môžu dať komplet alebo si z neho povyberať na čo majú chuť a skombinovať s inými jedlami z klasického jedálneho lístka.“Samozrejme, aj štandardný lístok šéfkuchár so svojím tímom každý rok vylepšuje a dopĺňa o  novinky inšpirované aj vysokou svetovou gastronómiou. „Stačí sa len rozhliadnuť, inšpirácie je všade hŕba. No a potom skúšame, kombinujeme suroviny a chute tak, aby boli zaujímavé, originálne a zároveň finančne dostupné pre našich hostí,“ hovorí šéfkuchár.

Originalita pri jedálnom lístku rozhodne nekončí. V boji s konkurenciou Malvázia stavila na poctivú gastronómiu, ale aj kvalitu obsiahnutú v drobnostiach vlastnej značky a výroby. „Vyrábame si napríklad vlastné koláčiky, pečieme vlastný chlieb, koláče i cukrovinky, alebo si napríklad nechávame pražiť vlastnú kávu pod značkou Malvázia, čo je pre iné hotely celkom netradičné. V ponuke máme aj vlastné domáce limonády, a popri klasickej ponuke čajov hosťom ponúkame aj čaj v bio kvalite,“ hovorí riaditeľka hotela.

Na svoje si tu prídu aj milovníci dobrého vína, hotel Malvázia je totiž vybavený aj štýlovou vínnou pivnicou s neopakovateľnou atmosférou.

Hotel Malvazia Promo

Naše video: 

Foto: Hotel Malvázia, Ramon Leško

Naše aktivity: 

- - Inzercia - -