Dnes je štvrtok, 20.september 2018, meniny má: Ľuboslav, Ľuboslava
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Prečo sú ryby tak zdravé? 3 dôvody, prečo by sme ich mali jesť!

august 28, 2018 - 07:33
Dnes už nie je žiadnou novinkou, že kľúčovou súčasťou zdravej výživy je konzumácia rýb. Vedeli ste, aký majú prínos pre naše telo? Prinášame tri dôvody, prečo ich zaradiť do jedálnička!

Odborníci sa zhodujú na tom, že by sme mali ryby konzumovať aspoň dvakrát do týždňa. Obsahujú totiž špecifické omega-3 mastné kyseliny - dokosahexaovú (DHA) a eikosapentaonovú (EPA), ktorých výborným zdrojom je rybí tuk.

Prospievajú srdcu

Je vedecky dokázané, že plody mora prospievajú k zníženiu rizika srdcového záchvatu a mŕtvice. Na svedomí to majú práve spomínane omega-3 mastné kyseliny, ktoré znižujú množstvo triglyreridov v krvi.

Podporujú správny vývoj mozgu

Štúdie taktiež dokazujú, že u matiek, ktoré pravidelne konzumujú ryby je pravdepodobnejšie, že ich deti dosiahnu vyššie kognitívne skóre a u týchto matiek je takiež menej častý výskyt detí s autizmom. Preto by si ich nastávajúce matky nemali počas tehotenstva odopierať.

Výborná pamäť

Ľudia, ktorí konzumujú ryby majú podľa štúdií lepšiu pamäť. Omega-3 mastná kyselina DHA obsiahnutá v rybom tuku pritom pôsobí takmer okamžite a pri pravidelnej konzumácii dokáže zvýšiť kapacitu pamäte a znížiť zabúdanie o pätnásť percent. Je navyše výbornou prevenciou stareckej demencie.

Vyskúšajte aj rybacie pochúťky značky VIDO!

Naše aktivity: 

- - Inzercia - -