Dnes je piatok, 21.september 2018, meniny má: Matúš
Čas čítania
2 minutes
Zatiaľ prečítané

Čakanka: Sladenie pre zdravie aj krásu

september 07, 2018 - 16:47
Čakanka obyčajná je veľmi cenenou liečivou bylinou ľudového liečiteľstva. Už starí Egypťania jej pripisovali veľkú moc. Bola považovaná za magickú bylinku, ktorá vraj prepožičiavala človeku nevídanú krásu, úspech a moc. Vážili si ju ale aj ako zeleninu, ktorú pravidelne jedli a dožívali sa vysokého veku v dobrom zdraví. Odpradávna sa využíval aj koreň z čakanky, ktorý dobre vysušený a rozdrvený nahrádzal kávu – cigóriu.

Vyskúšajte Čakankový sirup Originál!

Čakankový sirup je novinkou na trhu sladidiel. Jedná sa o sladidlo novej generácie vyrobené unikátnou patentovanou metódou z koreňa čakanky. Vyniká mimoriadne vysokým obsahom prospešnej vlákniny a veľmi nízkym glykemickým indexom. Neobsahuje lepok, laktózu, konzervanty ani arómy.

Použitie

Čakankový sirup možno použiť nielen na sladenie teplých a studených nápojov, dezertov, sušienok, piškót, zmrzlín, palaciniek a jogurtov. Sirup môže byť použitý aj do teplej kuchyne pre pečenie všetkých typov sladkého pečiva a báboviek. A je tu ešte jedna úplne unikátna vlastnosť - sirup je schopný čiastočne alebo úplne nahradiť aj pokrmový tuk! Takže sirup neprináša len zníženie kalorickej hodnoty pečiva danej nahradením cukru, ale navyše prináša aj zníženie energetickej hodnoty potravín nahradením pokrmového tuku, a to až o sto percent!

Čomu prospieva?

  • Podieľa sa na posilnení imunitného systému
  • Po konzumácii nedochádza k nárastu hladiny glukózy v krvi a koncentrácii inzulínu ani u ľudí s glykemickým poruchami
  • Začlenením do stravy a v kombinácii s nízko glykemickou diétou je dokázané zníženie hladiny glukózy v krvi u pacientov s diagnózou diabetes 1. a 2. typu a je tiež znížené riziko vzniku diabetu 2. typu
  • Výrazne znižuje riziko vzniku zubného kazu
  • Podporuje rast prospešných črevných baktérií a tým bráni nežiaducemu množeniu ostatných patogénnych baktérií
  • Napomáha k zlepšeniu činnosti čriev a vyprázdňovaniu

Zdravotné a výživové tvrdenia

  • Konzumácia potravín obsahujúcich extrakt z čakanky namiesto cukru vedie k obmedzeniu nárastu hladiny glukózy v krvi po ich konzumácii v porovnaní s potravinami obsahujúcimi cukor
  • So zníženou energetickou hodnotou
  • So zníženým obsahom cukrov
  • S vysokým obsahom vlákniny
  • Bez soli

Spôsob použitia a dávkovanie

Obsahuje až o 95 % menej cukru a o 45 % menej kalórií v porovnaní s inými prírodnými sladidlami (med, javorový sirup, agávový sirup...), preto je veľmi vhodný pre použitie pri redukčnej diéte. Pokrmy pripravené s použitím čakankového sirupu Originál vykazujú výrazne nižšiu energetickú hodnotu a pri pravidelnej konzumácii takto pripravených pokrmov dochádza k prirodzenému úbytku tukových zásob, čo napomáha k zníženiu telesnej hmotnosti.

Dávkovanie je pri sladení rovnaké ako u medu, pri náhrade tuku v potravinách nahrádza 1g sirupu približne 4 g tuku.

Dajte stopku nadpriemernej konzumácii sacharidov!

Jedným z veľkých stravovacích problémov súčasnej doby, na ktorý upozorňujú všetci výživoví poradcovia je nadpriemerná konzumácia sacharidov. Tá vedie od vzniku zubného kazu, cez rôzne stupne obezity až k vzniku cukrovky. ,,Jednou z najohrozenejších skupín sú deti ako najväčší milovníci sladkých potravín a nápojov. Všetci výrobcovia sa predbiehajú v ponuke cukroviniek plných cukru, tukov, solí a konzervantov. Výrobcovia nápojov na tom nie sú o nič lepšie. Ako najvhodnejšia alternatíva sa ponúka Čakankové sladenie, ktoré spĺňa náročné požiadavky na zdravé potraviny. Takmer bez cukru, s minimálnym kalorickým obsahom, jemnou príchuťou s vysokým obsahom vlákniny prírodného pôvodu je toto sladidlo ideálne pre stravovací režim detí. Ovocný alebo bylinkový čas osladený týmto sladidlom zásadne znižuje riziko zubného kazu a dopraje telu potrebnú vlákninu. Bez konzervantov a mumelých sladidiel je ideálny ako prevencia obezity a predchádzaniu vzniku cukrovky. Ak mí dieťa počas dňa k dispozícii nápoj osladený kvapkou čakankovéo sirupu, môžeme si byť istí, že sme niečo urobili pre jeho zdravie a proti návykuna cukor,” hovorí Ing. Ivan Mach, Csc, prezident Aliancie výživových poradcov.

Naše aktivity: 

- - Inzercia - -