Dnes je utorok, 17.september 2019, meniny má: Olympia
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Letné pečenie s RISO - Pavlovova torta s ovocím

august 21, 2019 - 11:40
Pavlovova torta sa dá urobiť na tisíce spôsobov. Vyskúšajte ju podľa nášho tipu a uvidíte, ako rodine zachutí.

6 bielkov, 340 g cukru, 2 ČL kukuričného škrobu, 2 ČL bieleho vínneho octu, 500 ml mascarpone, 250 ml smotany na šľahanie, 3 žĺtky, 80 g cukru, lesné ovocie a Extra džem lesná zmes RISO

Bielka vyšľaháme do tuha. Potom postupne pridávame cukor. Nakoniec pridáme škrob a vínny ocot a šľaháme asi 2 minúty. Na papier na pečenie nakreslíme kruhy, papier otočíme a rozotrieme bielkovú hmotu. Rúru vyhrejeme na 140°C a pečieme 1 hodinu. Počas prvej hodiny neotvárame rúru. Po hodine plechy vymeníme a pečieme ešte dvadsať minút. Rúru vypneme, pootvoríme dvierka a necháme dosušiť. Krém: mascarpone rozmixujeme s cukrom, žĺtka vyšľaháme nad parou, šľahačku vyšlaháme. Žĺtka pridáme k mascarpone, premiešame dohladka a potom pridáme šľahačku a jemne premiešame. Na servírovací tanier dáme prvý korpus, natrieme ho džemom a krém, dáme prípadne ovocie. Postupne vrstvíme, na posledný plát dáme zvyšok krému a na vrch bohatú vrstvu ovocia. Necháme v chladničke aspoň 4 hod. Bielkové pláty zvlhnú a torta sa bude dobre krájať.

- - Inzercia - -