Dnes je pondelok, 19.november 2018, meniny má: Alžbeta
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Dobroty zo sójového mlieka

marec 02, 2014 - 12:06
Sójové mlieko s ovocím je kombinácia, ktorá stojí za ochutnanie. Dnes sú výrobky na báze sójového mlieka veľmi chutné a navyše zdravé. Ak máte v rodine alergika na bielkovinu kravského mlieka toto je tá najlepšia náhrada.
Ananásové ravioly s čokoládovým krémom 
Ingrediencie: 
1 zrelý ananás, 2 PL kokosového sirupu (možno nahradiť kokosovým likérom), čokoládový sójový dezert, lístky mäty na ozdobu 
Postup:
Ananás olúpeme a nakrájame na veľmi tenké plátky, najlepšie pomocou elektrického krájača.  Na každý plátok  do stredu dáme polievkovú lyžicu čokoládového sójového dezertu a preložíme na polovicu. Takto pripravené ravioly pokvapkáme kokosovým sirupom alebo likérom a ozdobíme lístkami mäty. 
 
Vanilková panna cotta s višňami 
Ingrediencie: 
250 ml sójového mlieka, 250 ml sójovej smotany, 4 plátky želatíny, 100 g mrazených višní (alebo iného obľúbeného ovocia), 4 PL cukru, 1 vanilkový lusk, mätový list
Postup:
Želatínu namočíme a necháme napučať. Mlieko, smotanu, dreň z vanilkového lusku a dve lyžice cukru zvaríme tesne pod bod varu, pridáme želatínu, dôkladne premiešame a nalejeme do formičiek. Uložíme do chladničky a necháme stuhnúť do nasledujúceho dňa. V kastróliku necháme skaramelizovať dve lyžice cukru, pridáme višne alebo iné ovocie a miešame, kým sa obsah nezvarí na polovicu.  Na tanierik naservírujeme najskôr višne, potom vyklopíme panna cottu a ozdobíme mätovými lístkami. 
 
Viac receptov nájdete v SLOVENKE!
 
Pripravila: BEATA VRZGULOVÁ
Foto: Daniel Kaplavka, Pavol Urbi a Alpro

- - Inzercia - -