Dnes je streda, 19.september 2018, meniny má: Konštantín
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Domáca medová šunka

apríl 04, 2015 - 10:28
Vymeňte pôstnu chuť za lahodnú chuť mäsa a pripravte si pre rodinu a hostí veľkonočné mäsové hody.
Potrebujeme:
 
2 kg šunky v celku
30 ks klinčekov
200 ml brandy 
100 ml medu
2 PL oleja 
korenie štyroch farieb 
mletú škoricu
 
 
Postup: 
 
Uvarenú šunku v trochu osolenej vode necháme dve hodiny postáť. Kožu narežeme tak, aby sme na nej vytvorili malé štvorce a do ich cípov napicháme klinčeky. V miske zmiešame brandy, olej, korenie a štipku mletej škorice. Touto zmesou potrieme šunku z každej strany a pečieme pri teplote 180 stupňov, kým nechytí krásny zlatistý nádych, pritom každých desať minút šunku znova potrieme medovou zmesou. Podávame so zeleninovým šalátom alebo dusenou baby karotkou s fazuľovými strukmi.
 
Viac chutných receptov nájdete v Praktickej Slovenke!

- - Inzercia - -