Čas čítania
menej ako1 minúta
Ďumbierové kurča s brokolicou
január 02, 2015 - 21:01
Poznáme veľa receptov ako pripraviť kura. Vyskúšajte zdravo a hravo aj ďumbierové kurča s brokolicou.
Na prípravu potrebujeme:
- 4 kusy kuracích pŕs alebo 1 kurča
- soľ
- 2 strúčiky cesnaku
- kúsok čerstvého ďumbiera
- 1 lyžicu medu
- 1 lyžičku zmesi piatich korení
- 3 lyžice sladkej čili omáčky
- postrúhanú citrónovú kôru
- rastlinný olej
- asi 200 g brokolice
- 2 mrkvy
- 1-2 červené papriky
- dlhé rezance na prílohu
Postup:
V mise vymiešame pretlačený cesnak, med, postrúhanú citrónovú kôru, zmes piatich korení, postrúhaný ďumbier a 3 lyžice oleja. S touto marinádou premiešame pripravené kuracie
prsia alebo naporciované kurča a necháme marinovať do druhého dňa. Na rozohriatom oleji potom jednotlivé porcie opečieme z oboch strán do zlatočervena, poukladáme do pekáča alebo zapekacej misy, pofŕkame horúcou vodou a dáme ešte do rúry zapiecť. Medzitým do panvice, kde sme opekali kurča, pridáme trošku oleja a udusíme očistenú a pokrájanú mrkvu, papriku a nakoniec ružičky brokolice. Zmes ochutíme a premiešame s uvarenými rezancami. Zvyšok marinády prehrejme so sladkou čili omáčkou, pokvapkáme porcie kurčaťa a podávame.
Dobrú chuť!
Zdroj a foto: red
Ďumbierové kurča s brokolicou
marec 04, 2016 - 10:26
Komentáre