Dnes je pondelok, 24.september 2018, meniny má: Ľuboš, Ľubor
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

GLOBSEC v číslach

máj 17, 2014 - 14:18
V uplynulých dňoch bolo hlavné mesto Slovenska snáď najstráženejším miestom Európy. Na medzinárodnej konferencii GLOBSEC 2014 sa stretli predstavitelia Visegrádskej štvorky. Zistili sme, pod akými delikatesami sa stoly doslova prehýbali...
Na konferencii sa zúčastnilo viac ako 850 účastníkov, medzi nimi 5 predsedov vlád. Zo zahraničia zavítali do Bratislavy aj švédsky minister zahraničných vecí Carl Bildt, bývalý vrchný veliteľ spojeneckých síl v Afganistane John Allen, generálny tajomník NATO Anders Fogh Rasmussen.
 
Priebeh GLOBSECu zaznamenávalo 180 novinárov z 35 krajín sveta. Na námestí mali postavený stan o rozlohe 400 m2, kde bolo tlačové centrum, zázemie, improvizované štúdia. 
 
 
Koľko sa toho na konferencii chutilo a čo účastníkom najviac chutilo? 
 
– sezónna špargľová polievka, filet z tresky s pečenými zemiakmi, kanapky z údeného lososa, kanapky z údeného pstruha s kaviárom, grilovaná zelenina  (menu pripravil šéfkuchár Björn Juhnke)
- spotrebovalo sa: 3000 vajec, 300 kg masla, 500 kg múky, tona pomarančov na čerstvý džús na raňajky, 250 ks ananásov, 300 kg jabĺk, 40 kg čokolády, 400 kg mäsa, 50 kg údeného lososa, 200 kg hydiny, 
- každý deň 500 kg ovocia a zeleniny
- každý deň cca 1000 malých koláčikov pre účastníkov
 
Pre zamestnancov a ľudí, ktorí pracovali pri organizovaní eventu v hotelovej kantíne sa rozdalo 400 jedál.
 
Autor a foto: RED, GLOBSEC, Kempinski
 
Podobné články:
 
 

- - Inzercia - -