Dnes je streda, 14.november 2018, meniny má: Irma
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Grécka pizza s karfiolovou krustou bez múky a droždia

marec 02, 2015 - 12:47
Aj vy večne dostanete chuť na fastfood a hriešne sladkosti, keď sú vonku mínusové teploty? Netrápte sa! Vybrali sme pre vás zdravé a ľahké recepty, s ktorými ľahko oklamete vaše ,,rozožraté” chuťové poháriky. A celkom bez ujmy na váhe.
 
Predhrejte rúru na 220°C. Uvarte karfiol domäkka a rozmixujte dohladka. Prepasírujte cez sitko tak, aby ste z hmoty vytlačili čo najviac vody. Karfiolovú zmes dajte do misy, pridajte vajíčko, polovicu mozzarelly, soľ a korenie. Poriadne premiešajte. Na pizzový pekáč rozprestrite papier na pečenie a zmes po celej ploche prstami dôkladne roztlačte a uhlaďte do tvaru pizze. Čím bude vrstva tenšia, tým skôr sa vám pizza upečie a bude chrumkavejšia. Pečte 15-20 minút a sledujte, aby sa vám nepripiekla. Vyberte z rúry, posypte cesnakom, zvyškom mozzarelly a pokvapkajte olivovým olejom. Vráťte naspäť do rúry a nechajte piecť ešte asi 5 minút, kým sa vám syr neroztopí. Upečenú pizzu pred podávaním ozdobte mladým špenátom, paradajkami, olivami a Fetou.
 
Dobrú chuť!
 
Zdroj a foto: RED

- - Inzercia - -