Dnes je streda, 19.september 2018, meniny má: Konštantín
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Grilovaná parenica

marec 30, 2015 - 21:51
Pre milovníkov syrov máme skvelý tip ako si spríjemniť obed. Vyskúšali ste už niekedy grilovanú parenicu? Neoľutujete!
Ingrediencie:
  • 4 ks 80-gramových neúdených pareníc,
  • 40 g medu,
  • 1 PL citrónovej kôry,
  • vlašské orechy,
  • 8 vetvičiek čerstvého tymianu,
  • trojfarebné korenie,
  • 200 g cvikly,
  • 1 PL slnečnicového oleja,
  • po ½ ČL feniklu,
  • celej rasce,
  • anízu a celého čierneho korenia,
  • 1 ČL balzamika
Postup:
 
Deň vopred uvaríme cviklu a necháme ju cez noc vychladnúť vo vode s koreninami a soľou.
Každú parenicu horizontálne prekrojíme na dva plátky. Tymianové lístky stiahneme a vetvičky si odložíme na neskôr. Med, citrónovú kôru a malé množstvo vody zamiešame na redšiu omáčku. Cviklu očistíme a nakrájame na tenké asi trojmilimetrové plátky, opečieme rýchlo na oleji, pridáme med, vetvičky tymianu a zastrekneme balzamikom. Parenicu okoreníme čerstvo namletým trojfarebným korením, opečieme na horúcej panvici s nepriľnavým povrchom do zlatista, asi minútu z každej strany. Uložíme na cviklu, obložíme lístkami šalátu alebo cvikle, opečenými vlašskými orechmi a prelejeme zálievkou.
 
Tip:
Červená repa získa chuť korenín už pri uvarení a následnom vychladnutí priamo vo vode, v ktorej sa varila.
 
Dobrú chuť!

- - Inzercia - -