Dnes je utorok, 20.november 2018, meniny má: Félix
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Gruzínsky medovec

december 16, 2014 - 22:29
Nemusia to byť iba medovníky, na ktorých si počas sviatkov pochutnáte. Ukážte, že viete upiecť aj niečo výnimočné. Pravý domáci medovník ocenia všetci.
- 250 g masla, 3 vajcia
- 300 g krupicového cukru
- 3 lyžice lesného medu
- 1 lyžička jedlej sódy
- 400 g hladej múky
 
Na krém:
- 300 g masla
- 1 konzervu sladeného
- kondenzovaného mlieka (asi 400 g)
- 50 g vlašských orechov na posypanie
 
Postup:
Z olúpaných jabĺk opatrne rúrkou vykrojíme jadrovníky. Do kastrólika dáme 200 ml vody a citrónovú šťavu, necháme zo - vrieť, vložíme jablká a podľa potreby dolejeme vodu tak, aby v nej boli ponorené. Povaríme asi 5 minút, potom jablká vyberieme, necháme vychladnúť a odkvapkať. Marcipán postrúhame na hrubšom strúhadle a vymiešame s maslom a cukrom na hladký krém. Postupne pridáme vajcia a vyšľaháme. Vmiešame preosiatu múku so škrobovou múčkou aj s kypriacim práškom a mlieko. Cesto preložíme do vymastenej tortovej formy vysypanej múkou, vtlačíme doň pripravené jablká a do každého dáme kandizovanú čerešňu. Koláč pečieme v rúre predhriatej na 165 °C asi 45 minút. Po upečení ho necháme krátko vychladnúť vo forme, potom vyklopíme a pred podávaním posypeme práš - kovým cukrom.
 
Dobrú chuť!
 
Zdroj a foto: red

- - Inzercia - -