Dnes je streda, 21.november 2018, meniny má: Elvíra
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Gurmánsky zimný guláš

január 02, 2015 - 21:07
Na prípravu potrebujeme:
- 400 až 500 g hovädzieho mäsa bez šliach a mastného
- 2-3 stredne veľké mrkvy
- 200 g cibuľky – šalotky
- 150 g šampiňónov
- 40 g masti alebo olej
- soľ
- 1 lyžicu mletej červenej papriky
- čierne mleté korenie
- 1 kocku hovädzieho bujónu
- 1 lyžicu hladkej múky
- 1,5 dl červeného vína
- vodu podľa potreby
- petržlenovú vňať
 
Postup:
Mäso opláchneme, osušíme, pokrájame na kocky a opečieme na rozohriatej masti prípadne
oleji. Poprášime mletou červenou paprikou, podlejeme troškou horúcej vody a za častejšieho premiešania dusíme a podlievame, až je mäso polomäkké. Pridáme očistené celé šalotky (ak nemáme, nahradíme obyčajnou drobnejšou cibuľou), očistenú mrkvu pokrájanú na kolieska, očistené a pokrájané huby, posolíme, okoreníme, podľa potreby podlejeme horúcou vodou, rozmrvíme do nej kocku bujónu a dusíme prikryté pri miernejšej teplote domäkka. Pred dovarením zaprášime múkou, prilejeme víno, podľa potreby dochutíme a necháme prevrieť. Nakoniec posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a podávame s chlebom alebo pečivom.
 
Dobrú chuť! 
 
Zdroj a foto: red

- - Inzercia - -