Dnes je štvrtok, 15.november 2018, meniny má: Leopold
Čas čítania
2 minutes
Zatiaľ prečítané

Sladký Halloween

október 31, 2014 - 14:43
Pripravujete Halloween party a chcete byť originálny? Upečte koláčiky, ktoré vyzerajú ako múmie alebo duchovia. Vaši hostia sa budú určite báť ich ochutnať.
Strašidelné prstíky
 
Ingrediencie:
125 g rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť
125 g kryštálového cukru
štipka soli
2 žĺtka
1 lyžička najemno nastrúhanej citrónovej kôry
250 g polohrubej múky
50 g mandlí nakrájaných na plátky
 
Postup:
Vymiešajte tuk Hera maslová príchuť, cukor a soľ. Pridajte žĺtky a citrónovú kôru a poriadne zmiešajte. Pridajte múku a vymiešajte, kým nevznikne hladké cesto. Zabaľte ho do fólie a dajte na 30 minút do chladničky.
 
Predhrejte rúru na 180 °C. Vysteľte dva plechy papierom na pečenie. Vytvarujte cesto do šúľancov vo veľkosti prstov a položte ho na plech v dostatočných odstupoch. Na koniec šúľancov položte plátky mandlí (vyzerajú ako nechty) a pritlačte, aby držali. Pomocou noža nakreslite zárezy, ktoré vyzerajú ako kĺby.
Dajte piecť na cca 15 minút, kým nezačnú hnednúť. Pred podávaním nechajte vychladnúť.
 
 
35 koláčikov
Ingrediencie:
160 g kryštálového cukru
8 lyžíc majolenky Hellmann´s
115 g rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť
1 vajce
1 lyžička vanilkovej esencie
330 g polohrubej múky
200 g roztopenej bielej čokolády
čokoládové guľôčky
 
Postup:
Vymiešajte cukor, majolenku Hellmann´s, tuk Hera maslová príchuť, vajce a vanilku, kým sa nespoja. Postupne pridávajte múku, kým sa nevytvorí hladké cesto. Zabaľte ho do fólie a dajte na hodinu do chladničky.
Predhrejte rúru na 180 °C. Vysteľte plechy papierom na pečenie.
Odtrhávajte z cesta guľôčky s priemerom asi 2 – 3 cm, potom vyformujte mrkvový tvar na telo. Zvyšné cesto uhneťte na guľôčky s priemerom asi 1 cm na hlavu a spojte s telom. Poukladajte múmie na plech a pečte 10 minúť, kým nezačnú zlatnúť. Nechajte vychladnúť.
Keď sú vychladnuté, ponorte ich do bielej čokolády a dajte odkvapkať na mriežku. Obväzy vytvoríte špáradlom a čokoládové guľôčky budú oči.
 
Sladkí duchovia
 
Na 7 kúskov
Ingrediencie:
50 g rastlinnej tukovej nátierky Hera
170 g polohrubej múky
1 čajová lyžička prášku do pečiva
125 g kryštálového cukru
60 ml mlieka
1 veľké vajce
štipka soli
 
Na ozdobu:
1 lyžica marmelády
500 g bieleho fondánu
potravinárska farba (čierna)
 
Postup:
Zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ. Tuk Hera rozpustite v hrnci a pridajte studené mlieko a vajcia. Nakoniec všetko spojte a poriadne premiešajte. Pomocou lyžičky naplňte cestom košíčky na muffiny. Pečte ich  cca 15 minút na 200 ° C. Po upečení nechajte košíčky vychladnúť. 
 
Upečené korpusy vyberte z košíčkov a nechajte vychladnúť. Vyvaľkajte fondán na tenký plát. Ak sa vám lepí, zľahka si posypte pracovnú plochu práškovým cukrom. Po vychladnutí zrežte vrch muffinov a potrite ho marmeládou. Na to prilepte druhú časť cesta. Duchov prekryte bielym fondánom a vytvarujte. Pripravte si potravinársku farbu a domaľujte oči a ústa.
 
Zdroj a foto: red

- - Inzercia - -