Dnes je pondelok, 19.november 2018, meniny má: Alžbeta
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Jablkovo-marcipánový koláč

december 19, 2014 - 13:42
Jednoduchý ale chutný koláč si pripravíte veľmi ľahko. Uvidíte ako rýchlo zmizne z Vášho podnosu.
Ingrediencie:
- 150 g marcipánu
- 150 g masla
- 150 g krupicového cukru
- 3 vajcia
- 200 g polohrubej múky
- 70 g škrobovej múčky
- 1/2 balíčka kypriaceho prášku
- 5 lyžíc mlieka
- tuk na vymastenie a hrubú múku na vysypanie formy
 
Na plnku:
- 7 malých jabĺk
- šťavu z 1 citróna
- 7 kandizovaných čerešní
- práškový cukor na posypanie
 
Postup:
Vo vodnom kúpeli pomaly zohrejeme v hrnčeku maslo, pridáme vajcia, cukor, med, jedlú sódu, preosiatu múku a za stáleho miešania zohrievame 10 minút. Na 6 hárkov papiera na pečenie nakreslíme ceruzkou kruhy s priemerom 26 cm a postupne každý papier uložíme na plech. Cesto rozdelíme na 6 dielov a na každý kruh nanesieme rovnomerne jeden diel cesta. Pečieme postupne 10 až 15 minút v rúre zohriatej na 170 °C. Po upečení necháme kruhy vychladnúť a cesto presahujúce kruhy odkrojíme – rozmrvíme ho potom do posekaných orechov. Pripravíme krém. Zmäknuté maslo šľaháme dohladka asi 5 minút elektrickým šľahačom a postupne pridávame kondenzované mlieko. Korpusy potrieme krémom, navrstvíme ich na seba a potrieme aj vrch a boky torty, ktorú nakoniec obalíme zmesou posekaných orechov a zvyškov cesta. Necháme v chladničke do druhého dňa.
 
Dobrú chuť!
 
Zdroj a foto: red

- - Inzercia - -