Dnes je streda, 14.november 2018, meniny má: Irma
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Jablkový závin s marcipánom

december 21, 2014 - 21:20
Lístkové cesto je skvelý vynález, dá sa s nímdoslova čarovať, či už nasladko alebo naslano. Vyskúšajte Jablkový závin s marcipánom a potešte seba i svojich známych počas vianočného obdobia.
 
- 450 g lístkového cesta závin s marcipánom
- 750 g kyslejších jabĺk
- 1 vrecúško hrozienok namočených v rume
- 200 g marcipánovej hmoty
- 100 g posekaných lieskových orieškov
- 2 vrecúška vanilkového cukru
- 1 vajce práškový cukor
- 1 lyžička mletej škorice
 
Postup:
 
Asi 1/5 lístkového cesta odložíme na ozdobné mriežky, z ostatného vyvaľkáme na doske poprášenej hladkou múkou plát hrubý asi 3 mm. Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a pokrájame na tenké plátky, ktoré zmiešame s posekanými orieškami, hrozienkami, vanilkovým cukrom a škoricou (ak treba, trochu ešte prisladíme). Takto pripravené jablká navrstvíme na rozvaľkaný plát a posypeme postrúhanou marcipánovou hmotou. Bočné okraje preložíme, aby sa jablká nevysypali a urobíme závin, ktorý pomocou utierky preložíme na plech. Potrieme ho rozmiešaným žĺtkom. Odložené cesto rozvaľkáme, radličkou z neho nakrájame pásiky široké asi 1,5 cm a urobíme z nich na závine mriežku. Ozdobený závin potrieme ešte rozmiešaným bielkom a upečieme v rúre vyhriatej na 180 °C. Upečený závin posypeme práškovým cukrom.
 
Dobrú chuť!
 
Zdroj a foto: red

- - Inzercia - -