Dnes je sobota, 22.september 2018, meniny má: Móric
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Jahňacie kotlety s plneným baklažánom

apríl 08, 2015 - 11:29
Jahňacie mäso nie je dobré len na veľkonočný stôl. Doprajte si ho aj mimo sviatočného obdobia.
Potrebujeme:
 
4 ks jahňacej kotlety
5 strúčikov cesnaku 
olivový olej, rozmarín, tymian, bazalku, oregano, soľ, korenie
200 g paradajok 
2 baklažány 
červenú, zelenú, žltú papriku 
bielu aj fialovú cibuľu 
1 mladšiu cukinu 
olivy
 
Postup:
 
Ošúpaný a nadrobno nakrájaný cesnak zmiešame s olivovým olejom, bylinkami, soľou a korením. Kotlety umyjeme pod studenou vodou, osušíme a potrieme marinádou a necháme odležať. Sparíme paradajky, ošúpeme ich , prekrojíme a pokrájame na malé kocky. Ostatnú zeleninu, okrem baklažánu, očistíme, umyjeme a pokrájame na asi centimetrové kocky, cibuľu nasekáme a cesnak pretlačíme na lise. Baklažán rozkrojíme po dĺžke na polovicu, posolíme a necháme odstáť. Vydlabeme, naplníme bylinkami a dochutenou zeleninou a pečieme pri teplote 180 stupňov do zmäknutia. Kotlety opekáme z každej strany na pannvici alebo grile do hneda asi 5 minút. 
 
Dobrú chuť!

- - Inzercia - -