Dnes je piatok, 21.september 2018, meniny má: Matúš
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Jahňacie stehno na červenom víne

apríl 17, 2015 - 09:22
Jahňacie mäso nie je dobré len na veľkonočný stôl. Doprajte si ho aj mimo sviatočného obdobia.
Potrebujeme:
 
Jahňacie stehno
1 väčšiu šalotku 
5 strúčikov cesnaku 
500 ml červeného vína 
mlieko, rozmarín, šalviu, soľ, korenie 
 
Postup:
 
Stehno namočíme do mlieka, aby bolo celé ponorené. Pridáme soľ, prikryjeme a necháme stáť v chladničke asi dva dni. Potom mäso necháme odkvapkať, vložíme do pekáča s cibuľou nakrájanou na štvrtky a s cesnakom nakrájaným na kolieska. Mäso obložíme lístkami šalvie, rozmarínom, podlejeme vínom a vložíme do rozohriatej rúry. Pečieme pri 220 stupňoch asi 15 minút, potom znížime teplotu na 150 stupňov a pečieme ďalšie tri až štyri hodiny. 
 
Dobrú chuť!
 
Viac chutných receptov nájdete v Praktickej Slovenke!

- - Inzercia - -