Dnes je nedeľa, 23.september 2018, meniny má: Zdenka
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Jemný kakaový koláč

december 16, 2014 - 22:37
Spriemnite si voľné predvianočné chvíle s chutným a jemným kakaovým koláčom.
 
Na prípravu potrebujeme:
- 3 väčšie vajcia
- 2 hrnčeky polohrubej múky (1 hrnček = 3 dl)
- 1 vrecúško prášku do pečiva
- 1 a 1/2 hrnčeka jemného kryštálového cukru
- 1 hrnček polotučného mlieka
- 1 hrnček slnečnicového oleja
- 2 kopcovité lyžice kakaa
- 100 g hrozienok
- 2 hrste orechov posekaných najemno
- margarín
- polohrubú múku na prípravu plechu
 
Postup:
Hrozienka opláchneme a namočíme do rumovej vody. Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom dopenista a krémova. Postupne zašľaháme olej, mlieko, primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom, scedené hrozienka, posekané orechy a hotové cesto vylejeme na vymastený plech vysypaný polohrubou múkou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri strednej teplote, až sa okraje začnú oddeľovať od plechu. Môžeme špajdľou pichnúť do stredu koláča – ak zostane čistá a cesto sa na ňu nelepí, koláč je akurát. Môžeme ho nechať čistý a podávať s čerstvým maslom, alebo ho potrieť ešte zatepla džemom či rozriedeným lekvárom a po vychladnutí poliať čokoládovou polevou.
 
Dobrú chuť!
 
 
Zdroj a foto: red

- - Inzercia - -