Dnes je streda, 21.november 2018, meniny má: Elvíra
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Kakaové muffiny s čokoládovým krémom

február 21, 2015 - 10:13
Kakaové muffiny s bohatou vrstvou čokoládového krému potešia malých i veľkých maškrtníkov.
Na muffiny potrebujeme:
 
160 g múky
60 g masla
50 g kryštálového cukru
60 ml mlieka
2 vajcia
1 vanilkový cukor
3 PL kakaa
2 PL citrónovej šťavy
Kúsky čokolády
Citrónovú kôru
Polovicu prášku do pečiva
 
Na čokoládový krém potrebujeme:
 
125 g práškového cukru
1 vajce
3 žĺtky
50 g solamylu
250 ml mlieka
250 g horkej čokolády
250 g masla
 
 
Postup:
 
Krém: Nad parou vyšľaháme mlieko, škrob, cukor, vajce a žĺtky, kým zmes nezhustne. Vo vodnom kúpeli za stáleho šľahania vychladíme. Maslo vyšľaháme do peny, po lyžiciach striedavo pridávame roztopenú čokoládu a krém, ktorý sme vymiešali nad parou. Spojíme šľahaním.
 
Cesto:
 
Celé vajcia s kryštálovým, vanilkovým cukrom a so zmäknutým maslom vyšľaháme do jemnej peny, pridáme múku rozmiešanú s kypriacim práškom a s kakaom, citrónovú kôru a šťavu a nakoniec mlieko podľa hustoty. Do cesta vmiešame aj pripravené kúsočky čokolády (alebo kondenzované ovocie – podľa vašej chuti). Cesto nesmie byť husté ani priveľmi riedke. Asi dve kopcovité lyžičky pridávame do jedného košíčka na muffiny, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi pol hodiny pri teplote 180 stupňov. Upečené a vychladnuté zdobíme čokoládovým krémom, dozdobíme cukrovými konfetami alebo ovocím.
 
Viac receptov na sladké dobroty nájdete v Praktickej Slovenke!

- - Inzercia - -