Dnes je streda, 14.november 2018, meniny má: Irma
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Kelové fašírky

január 19, 2015 - 15:56
Neviete čo pripraviť na obed alebo večeru? Vyskúšajte kelové fašírky, z ktorých budete nadšení.
Potrebné ingrediencie:
- 300 g bravčového mäsa
- 2 cibule,
- 2 strúčiky cesnaku
- kúsok údenej slaniny
- soľ
- majorán
- mleté čierne korenie
- mletá rasca
- 500 g kelu
- 2-3 vajcia
- strúhanka
- kto chce, môže pridať aj trochu vegety alebo ochucovadlo bez glutamanu sodného
- olej na opekanie
 
Postup:
Kel očistíme, uvaríme v osolenej vode a necháme odkvapkať. Potom pomelieme
spolu s mäsom a slaninou. Pridáme najemno posekanú cibuľu, pretlačený cesnak, posolíme, ochutíme uvedenými koreninami, primiešame vajcia a zahustíme strúhankou. Z masy vyformujeme malé fašírky, obalíme ich v strúhanke a na rozohriatom oleji vypražíme z oboch strán. Podávame s rôzne upravenými zemiakmi a šalátom.
 
Dobrú chuť!
 
Zdroj: RED
Foto: bonvivani

- - Inzercia - -