Dnes je pondelok, 24.september 2018, meniny má: Ľuboš, Ľubor
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Klasická domáca vianočka

december 16, 2014 - 21:48
Pripravte si ideálne raňajky s domácou vianočkou potretou medom. Počas Vianoc nesmie chýbať ani na vašom stole.
Ingrediencie:
- 750 g polohrubej múky
- trošku soli
- 120 g práškového cukru,
- 2 žĺtky
- 150 g roztopeného masla
- strúhaná kôra z 1 citróna
- 100 g hrozienok
- 30 g droždia
- 50 g posekanej horkej čokolády
- asi 5 dl mlieka
 
Postup:
V 3 dl vlažného mlieka rozmiešame 1 lyžicu cukru a rozdrobíme doň droždie. Múku preosejeme, do stredu vylejeme vykysnutý kvások. Pridáme ostatné ingrediencie a dobre ich spracujeme, aby cesto bolo vláčne, ale husté a tuhé. Prikryté necháme vykysnúť na teplom mieste. Potom cesto rozdelíme na tri časti (aj štyri), z každej ušúľame dlhý valček, konce spojíme a upletieme vianočku (ako vrkoč). Vložíme do vymasteného pekáča (môžeme potrieť rozšľahaným vajcom), a v rúre pomaly pečieme, aby sa vianočka prepiekla i zvnútra. Po upečení posypeme práškovým cukrom.
 
Dobrú chuť!
 
Zdroj a foto: red

- - Inzercia - -