Dnes je štvrtok, 15.november 2018, meniny má: Leopold
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Klobása s pikantnou omáčkou

január 10, 2015 - 11:14
Vyskúšajte klobásu s pikantnou omáčkou.
Na prípravu potrebujeme:
  • bielu zabíjačkovú klobásu – množstvo podľa potreby
  • 2-3 lyžice masti
  • 1 cibuľu
  • 4 až 6 lyžíc paradajkového kečupu
  • 2 lyžice koňaku
  • vodu podľa potreby
  • asi 1,5 až 2 dl bujónu
  • zemiakové pyré na prílohu
  • kapustový alebo zelerový šalát
 
Postup: 
V hlbšej panvici rozohrejeme masť, dosklovita na nej speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, vložíme klobásu a opečieme  ju z oboch strán do zlatohneda. Potom podlejeme horúcou vodou, prikryjeme a pri zmiernenej teplote dusíme, až sa voda vyparí a klobása sa začne opäť opekať. Poobraciame ju, potom vyberieme a odložíme do tepla. Do výpeku prilejeme kečup, rozmiešame s horúcim bujónom (z kocky), koňakom, podľa potreby dochutíme a necháme pobublať, až omáčka trochu zhustne. Vložíme do nej späť opečenú klobásu a podávame so zemiakovým pyré a šalátom podľa chuti.
 
Dobrú chuť!
 
Zdroj a foto: red

- - Inzercia - -