Dnes je nedeľa, 18.november 2018, meniny má: Eugen
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Kurací nákyp s pistáciami

marec 12, 2015 - 09:03
Pri slove nákyp väčšinu z nás napadne jeho sladký variant. Vyskúšali ste však niekedy kurací nákyp ?
Ingrediencie:
  • 500 g kuracích pŕs,
  •  250 g chudého mletého bravčového mäsa,
  •  kôra z 1 pomaranča,
  • 4 PL bieleho vína a pomarančovej šťavy,
  • 3 vajcia,
  • 250 g mascarpone alebo majonézy,
  • soľ,
  •  mleté čierne korenie,
  •  kajenské korenie,
  • 1 PL masla,
  • 50 g olúpaných pistáciových orieškov
 
Postup: 
Kuracie prsia opláchneme studenou vodou, osušíme a nakrájame na drobné kocky. Pomaranč dôkladne umyjeme, po osušení nastrúhame kôru a vytlačíme 4 lyžice šťavy. Mäso prelejeme šťavou a vínom a premiešame s kôrou. Zakryjeme a necháme niekoľko hodín odstáť na chladnom mieste, potom namarinovanú kuracinu pomelieme, primiešame surové  vajce, mleté bravčové mäso a mascarpone. Dochutíme soľou, čerstvo pomletým čiernym korením a kajenským korením. Dôkladne premiešame a opäť odložíme na chladné miesto.  
Rúru predhrejeme na 160 stupňov, formu na nákyp vymastíme maslom a  naplníme mäsom, do ktorého sme zľahka primiešali  pistáciové jadrá. Prekryjeme ju alobalom a vložíme do vyhriatej rúry. Pri teplote 150 stupňov pečieme asi 50 minút. Upečenú terinu vyberieme z rúry a necháme vychladnúť,  zabalíme ju do fólie a necháme aspoň 24 hodín odpočívať v chladničke. Pred podávaním nakrájame na plátky.
 
Dobrú chuť!
 
Zdroj a foto: RED

- - Inzercia - -