Dnes je utorok, 20.november 2018, meniny má: Félix
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Kurča tandoori so špenátom

marec 07, 2015 - 14:21
Máte doma kuracie stehná a neviete čo s nimi? Pripravte ich s pastou tandoori a jogurtom.
(4 porcie)
- 800 g mäsa z kuracích stehien
- 1/4 hrnčeka pasty tandoori (dostať)
- 1 lyžičku mletej rasce
- 1 lyžicu citrónovej šťavy
- 400 g nízkotučného prírodného jogurtu
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžičky olivového oleja
- 3 cibuľky
- za hrsť celých a 300 g mletých špenátových listov
- koriander (alebo petržlenovú vňať)
 
Postup:
Pastu tandoori vymiešame s citrónovou šťavou, väčšinou jogurtu a prelisovaného cesnaku.
Premiešame s kuracinou pokrájanou na kocky a dáme do chladu. Do teplej vody namočíme na 30 minút 8 bambusových špajdlí (alebo drevené do ľadovej vody), potom na ne napicháme mäso. V nepriľnavej panvici na miernom plameni rozohrejeme oheň a opražíme na ňom nahrubo pokrájanú cibuľu. Vyberieme a preložíme do pekáčika vystlaného papierom na pečenie. Do horúcej panvice vložíme špajdle s mäsom a opečieme z oboch strán, potom preložíme do druhého pekáča, tiež vystlaného papierom na pečenie a v rúre ešte pečieme asi 8 minút. Ku koncu dáme dopiecť aj cibuľku. Podávame s uvareným špenátom zmiešaným so zvyškom cesnaku, teplou cibuľou, jogurtom a s kúskami citróna.
 
Dobrú chuť!
 
Zdroj a foto: Red
 
 

- - Inzercia - -