Dnes je nedeľa, 18.august 2019, meniny má: Elena, Helena
Čas čítania
2 minutes
Zatiaľ prečítané

Mamina (nielen) na materskej: Sladká pochvala za vysvedčenie!

jún 25, 2014 - 15:04
Sú vaši drobci školopovinní? Už čoskoro vám prinesú domov vysvedčenie. Za celoročné snaženie si určite zaslúžia nielen pochvalu, ale aj nejakú sladkú dobrotu. Prekvapte ich!
 
Chrumkavé marshmallows
Ingrediencie:
50 g zaváraných nasekaných čerešní 
350 g ryžových chrumiek, prípadne burizónov
125 g rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť
500 g marshmallows
2x 200 g rozpustenej bielej čokolády 
cukrárske papierové košíčky
 
Postup:
Rozpustite tuk Hera maslová príchuť a pridajte marshmallows, miešajte, kým sa takmer nerozpustia. Do zmesi potom pridajte ryžové chrumky alebo burizóny a čerešne a všetko poriadne premiešajte. Nachystajte si papierové košíčky, do ktorých lyžičkou vložíte túto zmes. Medzitým si nechajte rozpustiť bielu čokoládu a potom lyžičkou košíčky zalievajte. Rozložte košíčky na plech a dajte stuhnúť do chladničky. Prípadne môžete zmes z marshmallows zaliať čokoládou na plechu, nechať stuhnúť, potom rozkrájať a vložiť do cukrárskych papierových košíčkov.
 
 
 
 
Whoopies alebo jupí koláčiky
Ingrediencie na cesto:
65 g rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť
100 g hnedého cukru
1 vajce
7 g kypriaceho prášku (cca ½ vrecúška)
150 g hladkej múky
30 g kakaa (3 lyžice)
5 g vanilkového cukru (1 lyžička)
125 ml polotučného mlieka
 
Na náplň:
125 g práškového cukru
80 g rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť
1 žĺtok
5 g vanilkového cukru (1 lyžička)
cukrová ryža na ozdobenie
 
Predhrejte rúru na 175 °C. Miešajte tuk Hera maslová príchuť a cukor 5 až 8 minút mixérom, kým nebude mať krémovú konzistenciu. Potom pridajte vajce.
 
V mise zmiešajte suché ingrediencie na cesto a štipku soli. Vmiešajte tuk Hera maslová príchuť s cukrom a všetko spracujte mixérom. Potom pridajte mlieko.
 
Pomocou polievkovej lyžice naneste cesto na plech s papierom na pečenie a vytvorte 24 koliesok. Pečte whoopies dozlatista v predhriatej rúre 10 až 15 minút. Potom vyberte whoopies z rúry a nechajte ich vychladnúť na mriežke. V mise dohladka zmiešajte ingrediencie na náplň. Naneste náplň nožom na plochú stranu whoopies a zlepte vždy dve kolieska dohromady. Časť náplne nechajte na dekoráciu. Ozdobte každý whoopie koláčik krémom a cukrovou dekoráciou. 
 
Tip: Na kávové whoopies pridajte do cesta 2 až 3 lyžičky instantnej kávy.
 
 
Čokoládová tlačenka s gumovými medvedíkmi
 
Ingrediencie:
500 g tmavej horkej čokolády
170 g kryštálového cukru
1 balíček vanilkového cukru
250 g sekaných alebo celých vlašských orechov
100 g lúpaných mandlí
100 g hrozienok
100 g brusníc (nie sú nutné)
1 balenie gumových cukríkov (napr. medvedíkov)
250 g rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť
200 g sušienok 
100 g sušených marhúľ alebo iného ovocia
50 g želatíny
 
Postup:
Najprv si pripravte silikónovú formu. Do tej rovnomerne dajte všetky drobné ingrediencie – orechy, sušené ovocie, želé cukríky a mandle. Potom rozohrejte tuk Hera maslová príchuť s cukrom, vanilkovým cukrom a čokoládou. Za stáleho miešania pridajte rozpustenú želatínu. Túto čokoládovú zmes nakoniec vylejte do silikónovej formy s pripravenými orechmi a hrozienkami. Môžete nechať vyniknúť svoju fantáziu a v čokoládovej zmesi vytvoriť pomocou želé cukríkov rôzne vzory. Nakoniec dajte na cca 2 hodiny vychladnúť do chladničky. Podávajte až vtedy, keď  čokoládová tlačenka úplne stuhne. 
 
 

Zdroj a foto: Boticcelli, isifa

- - Inzercia - -