Dnes je pondelok, 19.november 2018, meniny má: Alžbeta
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Mokka torta s kokosom

december 21, 2014 - 08:48
Pripravte si k vašej obľúbenej káve lahodnú tortu s kokosom. Spríjemnite si vaše rána i večery.
- 8 bielkov
- 300 g práškového cukru
- 250 g strúhaného kokosu
- 5 lyžíc hrubej múky
 
Krém:
- 8 žĺtkov
- 250 g masla
- 150 g práškového cukru
- 1 lyžica instantnej kávy
 
Na dokončenie:
- 100 g opražených kokosových lupienkov
- 12 čokoládových kávových zŕn alebo čokoládové hobliny
 
Postup:
Z bielkov najprv vymiešame riedku penu, potom pridáme cukor a šľaháme, až kým nevznikne tuhý sneh. Zľahka vmiešame kokos a múku. Na plechy vyložené papierom na pečenie ceruzkou nakreslíme postupne štyri kruhy s priemerom 26 cm (môžeme obkresliť tortovú formu). Hmotu rozdelíme na 4 časti, rozotrieme na kruhy a postupne pečieme v rúre predhriatej na 160 °C asi 30 minút. Po upečení vyberieme, necháme vychladnúť a opatrne odlúpneme z papiera. Žĺtky miešame s polovicou cukru vo vodnom kúpeli do zhustnutia. Vyberieme z vodného kúpeľa, pridáme kávu amiešame do vychladnutia. Maslo nakrájame, necháme zmäknúť pri izbovej teplote, pridáme zvyšný cukor a vymiešame na penu. Oba krémy spojíme a vymiešame. Jeden kruh potrieme štvrtinou krému, priklopíme druhým dielom, postup zopakujeme ešte dvakrát, prikryjeme štvrtým dielom a dáme do chladničky stuhnúť. Potom celú tortu natrieme zvyšným krémom, boky obalíme kokosovými lupienkami a povrch ozdobíme čokoládovými kávovými zrnami alebo čokoládovými hoblinami.
 
Dobrú chuť!
 
Zdroj a foto: red

- - Inzercia - -