Dnes je sobota, 22.september 2018, meniny má: Móric
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Nebeský dezert

december 19, 2015 - 17:34
Nielen sladké dezerty vedia vyčariť nebíčko na jazyku.

Ingrediencie pre 2 osoby:

2 ks Král Sýrů Nebeský

0,7 l Polosuché ružové víno (Zweigeltrebe, Merlot)

150 g Slnečnicový chlieb

100 g Sušené paradajky

Postup:

- Oválny tvar Nebeského nakrájajte na tenké plátky tak, aby v každom súste bola zastúpená jeho dvojitá textúra, v ktorej sa prelína tvarohové jadro s rozplývavým krémovým zvyškom syrového cesta.

Na jednotlivé kúsky syra jemne naaranžujte sušené paradajky. Svieže chute nebeského si najlepšie vychutnáte asi 20 minút po vybratí z chladničky, keď bude mať izbovú teplotu.

Servírujte so slnečnicovým chlebíkom.

Rôzne vína pre rôznu zrelosť Krála Sýrů Nebeský:

Na začiatku dozrievania Nebeského (viac ako 15 dní do dátumu spotreby) kombinujte syr s polosuchým alebo polosladkým ružovým vínom.  Čím je Nebeský viac smotanový (menej ako 15 dní do dátumu spotreby), tým skôr sa hodia svieže ovocité červené vína – Modrý Portugal, Dornfelder alebo Cabernet Sauvignon.

Zdroj a foto: Král sýrů
Ilustračné foto: Shutterstock

- - Inzercia - -