Dnes je utorok, 20.november 2018, meniny má: Félix
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Obložené žemle (nielen) do práce

marec 18, 2015 - 12:22
Do školy, do práci či na prechádzku. Tieto žemle si môžete zobrať naozaj kdekoľvek.
- 3 kusy pečiva (základné množstvo)
- 20 g šalátového krému (rastlinného masla)
- niekoľko listov šalátu
- 30 g debrecínskej šunky
- chren
- 50 g červenej papriky
- 30 g plátkového syra
- 1 lyžičku horčice
- kolieska reďkovky
- petržlenovú vňať
- 1 vajce uvarené natvrdo
- listy šalátu
- plátky paradajky
- trochu šalátového krému
- žeruchu
 
 
Postup: 
Pečivo (najlepšie celozrnné a rôzne) cez stred rozkrojíme, dve natrieme šalátovým krémom
(rastlinným maslom so zníženým obahom tuku) a jedno horčicou. Na natretú spodnú časť jedného pečiva s krémom dáme asi 2 šalátové listy, na ne položíme plátok šunky, trošku chrenu a pásiky papriky. Priložíme natretou vrchnou časťou pečiva. Druhé, rovnako natreté pečivo obložíme tiež listami šalátu, kolieskami vajca uvareného natvrdo a plátkami paradajky. Hojne posypeme žeruchou a prikryjeme vrchnou maslovou časťou. Tretie pečivo natreté horčicou obložíme šalátovými listami, plátkom syra, reďkovkou a petržlenovou vňaťou. Spojíme s vrchnou časťou, tiež potretou horčicou. Obložené žemle si môžeme zabaliť do práce, na výlet či nahradiť klasický obed.
 
Dobrú chuť!

 

- - Inzercia - -