Dnes je streda, 21.november 2018, meniny má: Elvíra
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Orechová torta

marec 30, 2015 - 10:09
Orechy sú pre naše zdravie veľmi cenné. Obsahujú správne tuky, prevažne z radov omega-6 mastných kyselín, niekedy aj omega-3. Možno práve preto by ste nemali prehliadnuť orechovú tortu.
Potrebujeme:
 
200 g kryštálového cukru 
160 g krupicovej múky
80 g orechov
6 vajec
citrónovú kôru
 
Plnka:
 
5 g maizeny
150 g práškového cukru
250 g masla
50 g orechov
10 ml mlieka
1 žĺtok
1 vanilkový cukor
2 PL rumu
 
 
Postup:
 
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme tuhý sneh, múku, zomleté orechy a postrúhanú kôru. Premiešame, vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a upečieme v rúre. Vychladnutú tortu trikrát vodorovne prerežeme, diely potrieme krémom a ukladáme na seba. Vrch môžeme potrieť krémom a ozdobiť alebo poliať čokoládovou polevou. 
Plnka: Mlieko dáme variť. V malom množstve studeného mlieka rozmiešame žĺtok a maizenu. Keď mlieko vrie, prilejeme mlieko s maizenou a žĺtkom a povaríme. Maslo vymiešame s cukrom, po častiach pridávame vychladnutý krém, rum, zomleté orechy a vanilkový cukor.
 
Viac chutných receptov nájdete v Praktickej Slovenke!
 

- - Inzercia - -