Dnes je nedeľa, 18.november 2018, meniny má: Eugen
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Orieškové kocky

marec 09, 2015 - 20:45
Dezert, ktorý je vhodný na poobedné posedenie pri káve, sladké potešenie pre vašich blízkych. Vyskúšajte a určite neoľutujete!
Ingrediencie:
  • 100 g kryštálového cukru,
  • 400 g hladkej múky,
  • 250 g Hery s maslovou príchuťou,
  • 150 g trstinového cukru s prídavkom melasy,
  • 2 vajcia,
  • 1 ČL sódy,
  • 10 PL pomletých vlašských orechov
Krém:
  • 1 pistáciový puding,
  • 500 ml mlieka,
  • 100 g kryštálového cukru,
  • 50 ml rumu,
  • 250 g Hery s maslovou príchuťou
 
Postup:
Zmäknutý tuk vymiešame s oboma druhmi cukru na hladkú bielu penu. Vsypeme múku premiešanú so sódou a vypracujeme hladké roztierateľné cesto. V prípade, že je príliš tuhé, môžeme ho ľahko zriediť smotanou. Rozotrieme na dva plechy vyložené papierom na pečenie a pečieme na 200 stupňoch asi 15 minút. Na vylepšenie chuti môžeme do cesta nalámať aj kúsky čokolády.
 
Krém:
Mlieko s pudingom a cukrom uvaríme a šľaháme, kým nevychladne. Potom pridáme rastlinný tuk a vyšľaháme na hladký krém. 
Upečené pláty spojíme krémom a vrstvou pomletých orechov. Povrch dezertu zľahka potrieme zvyšným krémom a potiahneme čokoládovou polevou. Pokrájame na kocky a každú ozdobíme polovicou orecha. 
 
 
Dobrú chuť!
 
Zdroj a foto: RED

- - Inzercia - -