Dnes je štvrtok, 20.september 2018, meniny má: Ľuboslav, Ľuboslava
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Oslaďte si život!

december 04, 2014 - 12:21
Už pri otvorení tejto knihy sa vám budú zbiehať slinky a listovanie vám bude robiť radosť. Toto je absolútny návod na to, ako si osladiť život. Nádherné fotografie upečených zákuskov a koláčov, skvelá grafická úprava a mimoriadne chutné recepty. Martina Pintérová-Bezáková patrí medzi slovenské top foodblogerky. Vo svojej knihe prichádza s vyše 80 sladkými receptami.
Už len názov knihy – Dulce de leche – je prísľubom čohosi lahodného, sladkého. Slovné spojenie pochádza zo španielčiny a je to tradičná latinoamerická karamelová sladkosť. Existujú rôzne verzie, ale všeobecne ide o prísadu na ochutenie sladkostí...aby vám zákusky a tortičky doslova vybuchovali v ústach. Aby ste pociťovali pri ich jedení gurmánske vzrušenie:)
 
Kniha Dulce de Leche by sa tak dala nazvať aj štýlovou knižnou cukrárňou, ktorá ponúka odpoveď na otázku, čo so sezónnym ovocím a neskrotnými chuťami. Rozhodne sa pripravte na to, že kniha Dulce de leche vás vďaka nádherným fotografiám domácich koláčikov, tort a iných sladkých pokušení vystrelí na pomyselný Olymp gurmánskeho zážitku už od prvých strán.
 
Pečenie je pre Martinu príjemnou udalosťou a koláč synonymom rodinnej pohody a šťastia. Keď si uviaže obľúbenú bodkovanú zásteru, je odrazu v inom svete, v ktorom sa jej kuchyňa stáva kráľovstvom a kde sa predstavy menia na sladké pokušenia. A tak aj vyzerajú jej výtvory – nádherné, slávnostné, lahodné a neskutočne dobré. 
Vojdite do jej sladkého sveta v novinke Dulce de Leche. 
Pre mlsné jazýčky ponúkame aj recept.
 
Čerešňovo-čokoládové lievance
100 g ricotty
¼ šálky mlieka
2 vaječné bielky
1 čajová lyžička mandľového extraktu
6 polievkových lyžíc špaldovej múky
1 čajová lyžička sódy bikarbóny
1 polievková lyžica hnedého cukru
½ šálky vykôstkovaných čerešní
¼ šálky nasekanej čokolády
štipka soli
 
Omáčka
1 šálka vykôstkovaných čerešní
½ šálky javorového sirupu
 
POSTUP: V nádobe zmiešame všetky ingrediencie. Lievance potom pečieme na miernom ohni z každej strany asi dve minúty.
Omáčku pripravíme veľmi jednoducho. Do rajnice vložíme vykôstkované čerešne a javorový sirup a varíme, kým čerešne nepustia šťavu. Lievance zalejeme horúcou omáčkou a podávame.
 
80 famóznych receptov na sladké pokušenia nájdete v knihe Dulce de Leche.

- - Inzercia - -