Dnes je pondelok, 12.november 2018, meniny má: Svätopluk
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Parížsky krém

január 19, 2015 - 07:56
Ľahký krém, ktorý je vhodný na zdobenie koláčov, rezov, rolád alebo ako chutný dezert na spríjemnenie dňa.
Budeme potrebovať:
  • 1 téglik smotany na šľahanie (250 ml)
  • 100 g tmavej čokolády na varenie, alebo horkej
 
 
Postup:
Deň pred prípravou zohrejeme smotanu až po bod varu a hneď odtiahneme .Do horúcej smotany pridáme čokoládu polámanú na menšie kúsky a vymiešame, až sa roztopí. Počkáme, až vychladne, potom premiešame, prikryjeme a odložíme do druhého dňa do chladničky. Na druhý deň vyšľaháme na hustý krém.Naplníme a zdobíme ním torty, rolády, rezy, krehké košíčky z lineckého či lístkového cesta, prípadne krém navrstvíme s piškótami navlhčenými kávou, likérom (pre deti kakaom) do pohárov... Je to ľahší krém a aj jednoduchší na prípravu ako maslový. Ak ho chceme mať hustejší, dáme trochu viac čokolády; maškrty s ním však neodkladáme na dlhší čas – čím čerstvejšie, tým lahodnejšie.
 
Dobrú chuť!
 
Zdroj a foto: RED
 

- - Inzercia - -