Dnes je nedeľa, 18.november 2018, meniny má: Eugen
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Pečená jahňacina na rozmaríne

marec 26, 2015 - 16:34
Na veľkonočný stôl len to najlepšie. Jahňacie mäsko prešpikované rozmarínom vám bude zaručene chutiť.
Ingrediencie:
  • 2 kg jahňacieho stehna
  • 50 g masla
  • niekoľko strúčikov cesnaku
  • kúsky údenej slaninky a ihličky rozmarínu na prešpikovanie
  • mäsa
  • 5 guľôčok jalovca
  • 5 guľôčok nového korenia
  • voda na podlievanie
  • soľ a čierne korenie
 
Postup:
Jahňacinu dôkladne umyjeme, usušíme a smierou osolíme. Prešpikujeme niekoľkými celými strúčikmi cesnaku, kúskami slaninky a ihličkami rozmarínu. Na pekáč rozvrstvíme maslo a necháme ho rozpustiť. Na rozpálenommasle krátko prudko opečiememäso, viac ráz ho obrátime. Pekáč s opečenýmmäsomvložíme na asi jeden a pol hodiny do rúry,pečieme pri 180 stupňoch,na začiatku podlejeme vodou,neskôr podlievame vzniknutou šťavou zmäsa.Abymäso nebolo suché,môžeme naň počas pečenia položiť plátokmasla.Vhodíme guľôčky jalovca a nového korenia, môžeme prihodiť ešte vetvičku rozmarínu.Mäso aspoň dva razy prevrátime. V závere prepneme rúru na horné pečenie, aby vznikla jemná kôrka na povrchu mäsa. Podávame s varenými zemiakmi s petržlenovou vňaťou alebo so zemiakovou kašou. K pečenej jahňacine ochutnajte aj veľkonočnú plnku.
 
Dobrú chuť!

- - Inzercia - -