Dnes je streda, 21.november 2018, meniny má: Elvíra
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Rýchlo, jednoducho, chutne: Losos na mede s hráškovým pyré

august 15, 2018 - 06:17
Keď sa povie hráškové menu, každému sa poväčšine vybaví hrachová polievka či zelené guľôčky nenápadne vmiešané do zeleninového rizota. Tam však využitie hrášku v kuchyni rozhodne nekončí, práve naopak. Vyskúšajte si pripraviť losos na mede s hráškovým pyré!
Čas varenia: 
20 minút
Čas prípravy: 
5 minút
Ingrediencie: 
2 Plátky lososa
150 g Zemiakov
1 pl medu
2 pl Kremžskej horčice
1 čl Sójovej omáčky
  Zemiaky a mrazený hrášok v pomere 2:1
  strúčik cesnaku
  maslo
Inštrukcie: 

Med, horčicu a sójovú omáčku zmiešame v malej miske. Do tejto zmesi uložíme lososa a celého ho v nej vykúpeme. Necháme marinovať asi 20 minút. Následne lososa aj s celou marinádou preložíme do malej zapekacej misy a pečieme pri teplote 170°C približne 20 minút. Zemiaky varíme v osolenej vode do mäkka. Vo vedľajšom hrnci spravíme to isté s hráškom a strúčikom cesnaku. Zo zemiakov a hrášku po uvarení zlejeme vodu, pridáme maslo a rozmixujeme. Odporúčame variť a potom aj mixovať hrášok a zemiaky osobitne, inak by sme nedosiahli želanú farbu a konzistenciu. 

Dobrú chuť!