Dnes je sobota, 17.november 2018, meniny má: Klaudia
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Pripravte si kuracie stehná na paradajkách: Tento recept si zamilujete!

august 22, 2018 - 06:00
O paradajkách sa hovorí, že sú to jablká z raja – sú plné letného slnka, výborne chutia, obsahujú mnoho potrebných vitamínov, stopových prvkov a antioxidantov. Navyše: ani po tepelnej úprave nestrácajú niektoré z vynikajúcich vlastností pre ľudské zdravie. Nechajte sa inšpirovať naším receptom!
Čas varenia: 
50 minút
Čas prípravy: 
10 minút
Ingrediencie: 
6 Kusov kuracích stehien
400 g Paradajkového pyré alebo lúpaných paradajok
250 ml Bieleho vína (prípadne vývar)
  Cesnak
  olivový olej
200 ml Sušených paradajok aj s olejom
  Vetvičky čerstvého tymiánu
  Soľ
  mleté čierne korenie (Tip redakcie: Vyskúšajte korenie značky VIDO)
Inštrukcie: 

Kuracie stehná umyjeme a očistíme. Hlbšiu zapekaciu misu vymastíme olivovým olejom a naukladáme kuracie stehná, posolíme a okoreníme. Celý zdravý cesnak umyjeme a priečne prekrojíme, polovičky položíme na mäso. Rovnomerne obložíme nasekanými sušenými paradajkami aj s olejom, posypeme čerstvým tymianom. Podlejeme olúpanými štvrtkami čerstvých zrelých paradajok a bielym vínom. Vložíme do rúry, pečieme odokryté pri 180 stupňoch asi 45 minút až hodinu. Kuracinu občas polejeme šťavou z výpeku. Paradajkovo-cesnakový výpek použijeme ako omáčku. Je vynikajúci.

- - Inzercia - -