Dnes je pondelok, 24.september 2018, meniny má: Ľuboš, Ľubor
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Preneste sa do talianskej kuchyne a pripravte si šťavnaté lazane: Máme výborný recept!

august 24, 2018 - 05:50
Máte chuť na výborné lazane a ešte ste nenašli ten správny recept? My vám ho prinášame! Preneste do svojho jedálnička lahodné chute Talianska!
Čas varenia: 
30 minút
Čas prípravy: 
15 minút
Ingrediencie: 
1 Balíček lazaní (12 plátkov)
200 g Tvrdého syra
  Štipka nastrúhaného muškátového orieška
  Mäsová omáčka:
500 g Mletého mäsa
2 Stredne veľké cibule
3 strúčiky cesnaku
1 pl olivového oleja
500 g Olúpaných čerstvých paradajok
3 pl Paradajkového pretlaku
1 pl Nasekanej čerstvej bazalky
  Štipka soli
  Čerstvo namleté čierne korenie (Tip redakcie: Vyskúšajte koreniny VIDO)
1 čl Oregana
Inštrukcie: 

Paradajky umyjeme, sparíme asi 20 sekúnd vo vriacej vode a olúpeme. Cibuľu nakrájame na malé kocky, speníme na olivovom oleji, pridáme mäso a premiešame. Po chvíľke pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, oregano, bazalku, čierne korenie a štipku soli. Miešame, kým nie je mäso takmer hotové, pridáme nadrobno pokrájané olúpané paradajky a pretlak. Mäsovú omáčku privedieme do varu a odstavíme. Do zapekacej misy jemne potretej olivovým olejom dáme vrstvičku mäsovej omáčky, na ňu uložíme vedľa seba tri plátky lazaní, trošku ich pritlačíme. Postup 2 až 3 razy zopakujeme. Navrchu by mala zostať vrstva mäsa, ktorú štedro posypeme nahrubo nastrúhaným syrom a štipkou muškátového orieška. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme asi pol hodiny. Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť!

Tento recept vám prináša VIDO, výrobca korenín, racio výrobkov a rybacích výrobkov 

- - Inzercia - -