Dnes je pondelok, 24.september 2018, meniny má: Ľuboš, Ľubor
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Práve dozrieva baklažán: Ako si s ním poradiť? Vyskúšajte ho zapiecť s paradajkami a syrom!

august 27, 2018 - 05:09
Máte radi baklažán? Teraz je ten správny čas ho zaradiť do svojho jedálnička, v tomto období totiž dozrieva! Tradične je súčasťou stredomorskej kuchyne, ale čoraz väčšej obľube sa teší aj u nás aj napriek tomu, že niektorí nemajú radi jeho horkosť. Ako si s tým poradiť? Prinášame chutný recept!
Čas varenia: 
30 minút
Čas prípravy: 
5 minút
Ingrediencie: 
500 g cherry paradajok
1 Baklažán
500 g Mozzarrely
2 strúčiky cesnaku
2 Lyžičky citrónovej kôry
1 Nasekaná čili paprička
  Nové korenie (TIp redakcie: Vyskúšajte koreniny VIDO)
  Čerstvá bazaka
3 dl olivového oleja
Inštrukcie: 

Zapekaciu misu potrieme olivovým olejom a striedavo do nej pozdĺžne kladieme kolieska baklažánu, paradajky a syra. Baklažán po nakrájaní necháme odstáť, aby sa „vypotil“. Cesnak pretlačíme a navrstvíme na naukladané  kolieska. Posypeme trochou citrónovej kôry a novým korením. Pikantnú chuť dodá nasekaná čili paprička. Vložíme do horúcej rúry a pečieme pri 180 stupňoch asi 30 minút. Podávame s nasucho opečeným chlebom alebo so zemiakovou kašou.

Dobrú chuť!

Tento recept vám prináša VIDO, výrobca korenín, racio výrobkov a rybacích výrobkov 

- - Inzercia - -