Svieža a ľahká špenátová roláda s lososom je skvelá pre nezabudnuteľné pohostenie hostí ale aj ako chuťovka pre všetkých členov rodiny. Vyskúšajte si ju pripraviť aj vy!
Z potuliek po lese sa v týchto dňoch vraciame s košíkmi plnými húb - a potom zavárame, sušíme, zapekáme. Aj keď azda každý má najradšej hubovú polievku, vyskúšajte s nami aj inú dobrotu!
Spomienky na dovolenku ešte nevybledli a vám sa zacnelo po vôni a chuti špecialít, ktoré vám pripomínajú bezstarostné chvíle oddychu. Odbočte od zaužívaných tradičných jedál vašej kuchyne a pripravte...
Krajina opradená mytológiou, prekrásnymi scenériami, rozľahlými plážami, panenskou prírodou a dobrou kuchyňou. Nemáte chuť vyskúšať si tú kuchyňu aj doma?
...
Máte radi baklažán? Teraz je ten správny čas ho zaradiť do svojho jedálnička, v tomto období totiž dozrieva! Tradične je súčasťou stredomorskej kuchyne, ale čoraz väčšej obľube sa teší aj u nás aj...
Keď sa povie hráškové menu, každému sa poväčšine vybaví hrachová polievka či zelené guľôčky nenápadne vmiešané do zeleninového rizota. Tam však využitie hrášku v kuchyni rozhodne nekončí, práve...
Ľahké menu z letných surovín je teraz to pravé. Inšpirujte sa jednoduchým, no pritom lahodným receptom z pohánky a užite si slnečné leto plné chutí!
...
Ochutnali ste ju na dovolenke, ale doma sa ju bojíte pripraviť? Uvariť sépiu je jednoduché, poradíme vám, ako na to. Odteraz bude neoddeliteľnou súčasťou vašej prázdninovej kuchyne.
...
Máte radi cestoviny no už vám dochádza fantázia, aké by ste si najbližšie pripravili? Prinášame recept na výborné cestoviny s gorgonzolou, hruškou a orechami.
Čakáte návštevu a lámete si hlavu nad tým, čo by ste im pripravili a spríjemnili posedenie na terase? Prinášame vám chutnú a zároveň rýchlu inšpiráciu na občerstvenie po ktorom (zaručene) neostane...
Máte radi experiment? V takom prípade by ste mali bezpodmienečne vyskúšať polentu – teda kukuričnú kašu, ktorú nám kedysi pripravovali naše staré mamy. Škoda len, že sa na túto surovinu tak trochu...
Pri troche fantázie sa dá slovenská kuchyňa pretvoriť na neočakávaný gurmánsky zážitok. Stačí sa inšpirovať netradičnými kombináciami tradičných surovín.
...
Bryndza má v slovenskej kuchyni výsostné postavenie. Nie sú to však len halušky, pirohy a jednoduchá nátierka na raňajky, čo z nej dokážete pripraviť. Inšpirujte sa našimi tipmi a prekvapte novými...
Máte chuť na niečo ľahšie? Cestoviny na rôzny spôsob môžu byť výborným riešením. Dochutené kvalitným syrom, čerstvými bylinkami, zeleninou alebo chudým mäsom zasýtia a pomôžu vám zbaviť sa...
Májová bryndza je unikát a jej sezóna je už za dverami. Táto typická slovenská a vo svete ojedinelá pochúťka z ovčieho mlieka obsahuje mnohonásobne viac užitočných mikroorganizmov než živé jogurty...
Pri troche fantázie sa dá slovenská kuchyňa pretvoriť na neočakávaný gurmánsky zážitok. Stačí sa inšpirovať netradičnými kombináciami tradičných surovín.
...
MUDr. JANA CHUDÍKOVÁ, primárka zo Súkromnej kliniky dermatológie, estetickej medicíny a plastickej chirurgie NU' CLINIC v Bratislave, skúsená dermatovenerologička s 25 ročnou praxou v odbore