Dnes je streda, 21.november 2018, meniny má: Elvíra
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Roláda so šľahačkou a s kivi

december 21, 2014 - 08:57
Ak ste ešte nikdy nevyskúšali roládu plnenú kivi ozdobenú šľahačkou, je tá pravá chvíľa. Pripravte si niečo netradičné.
Ingrediencie: 
- 3 vajcia
- 80 g krupicového cukru
- 1 vrecúško vanilínového cukru
- 1 lyžičku strúhanej citrónovej kôry
- - 100 g hladkej múky
 
Na plnku:
- 80 g lieskových orieškov
- 500 ml smotany na šľahanie
- 2 vrecúška vanilkového cukru
- 1 vrecúško stužovača šľahačky
- 4 kivi
 
Postup: 
Žĺtky vymiešame alebo vyšľaháme s polovicou krupicového cukru a vanilínovým cukrom dopenista. Bielky vyšľaháme so zvyšným cukrom na tuhý sneh. Hmoty spojíme, vmiešame
citrónovú kôru a preosiatu múku. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a v rúre predhriatej na 200 °C pečieme asi 8 minút. Vyberieme z plechu, jemne poprášime
múkou a preklopíme na papier alebo utierku a necháme vychladnúť. Oriešky popražíme v rúre asi 10 minút, potom ich v utierke zbavíme šupiek. Asi 15 z nich si odložíme, ostatné zomelieme najemno. Smotanu s cukrom a so stužovačom vyšľaháme dotuha a do dvoch tretín vmiešame olúpané a pokrájané kivi. Šľahačkou potrieme korpus, pomocou papiera zvinieme do rolády a dáme do chladničky stuhnúť. Potom roládu vybalíme z papiera, povrch potrieme časťou čistej šľahačky a obalíme orieškami. Zvyšok šľahačky nastriekame navrch a ozdobíme plátkami kivi a celými orieškami.
 
Dobrú chuť!
 
Zdroj a foto: red

- - Inzercia - -