Dnes je štvrtok, 20.september 2018, meniny má: Ľuboslav, Ľuboslava
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Sekaná z kuracieho mäsa s jablkami a ovsenými vločkami

apríl 21, 2015 - 15:48
Jabĺčka a ovsené vločky dodajú kuraciemu mäsu príjemnú sladkastú chuť.
Ingrediencie:
 
600 g kuracích pŕs, 400 g jabĺk, 200 g jemných ovsených vločiek, 4 bielky, 250 g plátkov zo slaniny na vyloženie formy na bábovku, 5 natvrdo uvarených vajec 
 
Postup:
 
Kuracie prsia umyjeme a pomelieme. Jablká olúpeme, zbavíme jadierok a jemne nastrúhame. Pomleté mäso osolíme, prípadne podľa vlastnej chuti okoreníme, premiešame s jablkami, ovsenými vločkami a so snehom, ktorý sme ušľahali z bielkov. Necháme 15 minút odpočívať. Medzitým steny formy na bábovku obložíme plátkami slaniny a dáme do nej polovicu masovej zmesi. Symetricky vložíme olúpané natvrdo uvarené vajcia a prekryjeme zvyškom zmesi. Ak nám na stenách presahujú plátky slaniny, ohneme ich na vrchu naplnenej formy. Pečieme v rúre predhriatej na 200 stupňov približne 15 minút. Sekanú môžeme podávať teplú, no výborná je aj vychladená – nakrájaná na úhľadné plátky je ozdobou každej studenej misy.
 
Dobrú chuť!

- - Inzercia - -