Dnes je streda, 19.september 2018, meniny má: Konštantín
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Špenátová polievka so stratenými vajcami

február 24, 2015 - 23:46
Špenát je jednou z najvýživnejších potravín na svete, ktorá má zároveň minimum kalórií. Do chladných a upršaných dní vám dobre padne táto jemná špenátová polievka.
- 300 g mrazeného alebo čerstvého špenátu
- 30 g masla
- 1 lyžica hladkej múky
- 1 kocka hovädzieho bujónu
- 3 dl mlieka
- 1 dl sladkej smotany
- soľ a čierne korenie
- 1 strúčik cesnaku
 
Na stratené vajcia:
- vajcia podľa potreby
- soľ a ocot
 
Postup: 
Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, rozriedime ju studenou vodou, pridáme mrazený špenát (alebo čerstvý, vopred podusený a posekaný nadrobno), soľ, rozmrvený bujón,mleté čierne korenie, rozotretý cesnak a polievku krátko povaríme. Zjemníme ju mliekom, smotanou a podávame so stratenými vajcami, ktoré pripravíme takto: 5 pohárov vody, pohár octu a polievkovú lyžicu soli dáme zovrieť a po jednom do nej opatrne vyklepneme vajcia. Necháme ich 2-3 minúty vrieť, potom naberačkou preložíme do studenej vody.
 
Dobrá rada: Špenátovú polievku môžeme podávať aj s krajčekmi chleba namočenými do rozšľahaných vajec a opečenými v panvici.
 
Dobrú chuť!
 
Zdroj a foto: red

- - Inzercia - -